Sok külföldi érdeklődik Budapest iránt

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Esti Budapest:

Világviszonylatban is híres a mi szép Budapestünk. Ezt bizonyítja - különösen a nemzetközi helyzet enyhülése óta - a külföldiek óriási érdeklődése fővárosunk iránt. Egy-egy sport-, vagy kulturális esemény alkalmával igen sok külföldi tekinti meg hazánk szépséget. A holnaputáni csehszlovák-magyar futball-meccsre csak csehszlovák részről negyvennyolcezren akartak Budapestre jönni. S ebből mindössze 2400-an jöhetnek. Mi ennek az oka? A választ Rokó Sándor elvtárstól, a Fővárosi Idegenforgalmi Hivatal vezetőjétől kapjuk:


- A mi feladatunk, hogy Budapestre érkező bel- és külföldi vendégeinknek minél kellemesebbé, emlékezetesebbé tegyük itt tartózkodásukat. A budapesti idegenforgalom azonban nemcsak hivatali ügy, sőt elsősorban nem az. Közügy - mindnyájunk ügye.


- A budapesti emberektől függ például az is, hogy ne kelljen szégyenkeznünk szemetes utcáink miatt, s minden ember sokat tehet azért is, hogy vendégeink elvigyék jó hírünket szerte a világon. Szándékaink megvalósítása, az idegenforgalom növelése azonban nagy nehézségekbe ütközik, különösen sok gondot okoz az elhelyezés.


- A második ötéves terv során nem lesz ilyen problémánk. De nem várhatunk addig, már most hozzá kell kezdeni, meg kell oldani, hogy minél több látogató jöhessen Budapestre.

Ezúton fordulok Budapest lakosságához, legyen segítségünkre. Vendégeink átmeneti elhelyezésére ajánlják fel az e célra rendelkezésre álló szobáikat, hálóhelyeiket, természetesen megfelelő díjazás ellenében. Jelentkezni hivatalunkban : Budapest, VII, Lenin körút 30 szám alatti helyiségben, a 227-272 telefonszámon lehet.