Az élmezőny mögé zárkózna fel a magyar szinkronúszó-válogatott

Vizes vb szinkronúszás Edzést tart a magyar szinkronúszó válogatott a budapesti vizes vb előtt
Edzést tart a magyar szinkronúszó válogatott a budapesti vizes vb előtt
Vágólapra másolva!
Ugyan fináléba jutást nem vár, de a döntősökhöz minél közelebb szeretne végezni csapatával Natalija Taraszova, a pénteken kezdődő vizes világbajnokságra készülő magyar szinkronúszó-válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

Az orosz szakember a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, legutóbb 2003-ban járt világbajnokságon a magyar csapat, akkor 20 indulóból az utolsó helyen végzett. Megjegyezte, már sokkal többen versenyeznek a világbajnokságon, ennek ellenére szeretne a középmezőny elején végezni, közel a döntős válogatottakhoz.

Hozzátette, az elmúlt időszakban egy rendkívül fiatal csapattal számos nemzetközi versenyen indult.

Taraszova hangsúlyozta, bízik benne, hogy a világbajnokság után mind a bírák, mind a szurkolók más szemmel néznek majd a versenyzőkre, akik igazi profivá váltak. Úgy vélte, szászázalékosan készen áll a csapat arra, hogy a Városliget fantasztikus környezetében megmutassa a magyar szurkolóknak, milyen csodálatos dolog a szinkronúszás.

Edzést tart a magyar szinkronúszó válogatott a budapesti vizes vb előtt Fotó: Polyák Attila - Origo


Kiss Szofi, a válogatott tagja elmondta,

az elmúlt két évben mindannyiuk életévé vált a szinkronúszás.

Megfogalmazása szerint szeretnének minden számban a legjobb húszban végezni, de elsősorban magukból akarják kihozni a maximumot.
Árkovics Petra, szövetségi edző kiemelte, 21 hónapja készülnek együtt, és szeretnék megmutatni, hogy a magyarok egyre közelebb vannak a legjobb 12-höz.

A magyar szinkronúszócsapat:

Egyéni rövidprogram és szabadprogram: Kiss Szofi
Páros rövidprogram és szabadprogram: Kiss Szofi, Schwarcz Anett (tartalék: Dávid Janka)
Csapat rövidprogram: Dávid Janka, Kertai Lili, Kézdi Fanni, Kiss Szofi, Lukovszky Sarolta, Rényi Luca, Riemer Alexandra, Schwarcz Anett (tartalék: Péntek Lili, Thuróczy Karolina Mylan, Hungler Szabina, Kassai Kamilla)
Csapat szabadprogram: Dávid Janka, Kertai Lili, Kézdi Fanni, Kiss Szofi, Rényi Luca, Riemer Alexandra, Schwarcz Anett, Thuróczy Karolina Mylan (tartalék: Péntek Lili, Lukovszky Sarolta, Hungler Szabina, Kassai Kamilla)