Megszületett a döntés Joachim Löw sorsáról

TOPSHOTS Horizontal COUPE DU MONDE FOOTBALL PLONGEE EN PIED DECU PORTRAIT
Germany's coach Joachim Loew reacts during the Russia 2018 World Cup Group F football match between South Korea and Germany at the Kazan Arena in Kazan on June 27, 2018. / AFP PHOTO / Luis Acosta / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöksége úgy döntött, hogy további bizalmat szavaz Joachim Löw szövetségi kapitánynak annak ellenére, hogy a válogatott címvédőként már a csoportkör után búcsúzott az oroszországi világbajnokságtól.
Vágólapra másolva!

A DFB vezetőségi tagjai pénteken telefonos konferenciabeszélgetést folytattak, s végül egyhangúlag - ellenvélemény nélkül - kinyilvánították: azt szeretnék, ha az 58 éves tréner kitöltené 2022-ig szóló szerződését.

A csütörtöki hazaérkezést követően Reinhard Grindel DFB-elnök arról állapodott meg a szakemberrel - aki 2006 óta irányítja a csapatot -, hogy néhány nap múlva ülnek le beszélni egymással a folytatásról. A kiesésért a felelősséget magára vállaló Löw még nem nyilatkozott a maradását vagy távozását illetően. Az érintettek a jövő héten ülnek le tárgyalni, s azután hirdetik ki a végső döntést.

A Nationalelf három ponttal utolsó lett csoportjában, és története során először már a csoportkör után búcsúzott a vb-től.