Tabarez minden FIFA-tisztségről lemondott

Oscar Tabarez, uruguayi szövetségi kapitány
FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 14: Coach Oscar Tabarez of Uruguay reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between Uruguay and Costa Rica at Estadio Castelao on June 14, 2014 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Alex Livesey - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Luis Suárez eltiltását túlzottnak vélte, ezért lemondott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségben betöltött mindkét tisztségéről Oscar Tabarez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

Azonnali hatállyal lemondott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség két bizottságában, az edzői-oktatásiban és stratégiaiban betöltött tisztségéről Oscar Tabarez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember azt követően jelentette be döntését, hogy a FIFA súlyos, négy hónapos és kilencmérkőzéses eltiltással sújtotta az olasz Giorgio Chiellinit megharapó Luis Suárezt.

Oscar Tabarez Forrás: Getty Images/2014 FIFA/Alex Livesey

"Nem bölcs dolog egy olyan szervezetnél dolgozni, amely nyomást gyakorolt egy ilyen döntés meghozatalára. Tudjuk, hogy Suárez hibázott, de bűnbakot csináltak belőle, a büntetés mértéke súlyosan eltúlzott" - nyilatkozta, hozzátéve, a média is inkább az esettel foglalkozik, és nem azzal, hogy Uruguay a legjobb 16 között Kolumbiával meccsel majd.