Akár decemberben is lehet a következő NHL-szezon rajtja

Toronto Maple Leafs v Washington Capitals GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league hockey nhl no people
WASHINGTON, DC - OCTOBER 16: A detailed view of the NHL logo on the back of the goal netting before the game between the Washington Capitals and the Toronto Maple Leafs at Capital One Arena on October 16, 2019 in Washington, DC. Scott Taetsch/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorongligát (NHL) nem sürgeti semmi, hogy befejezze a koronavírus-járvány miatt félbehagyott 2019/20-as idényt, és a következő szezon akár decemberben is kezdődhet Gary Bettman, az NHL első számú vezetője szerint.

Bettman csütörtökön elmondta, a legfontosabb mindenki egészsége, és csak akkor fogják folytatni a mérkőzéseket, ha az érintettek biztonságban tudnak pályára lépni.

Hangsúlyozta: a versenynaptár elég rugalmas, nincs benne semmi "sürgető" időpont. Reményei szerint a csapatok lassan ismét fogadhatják edzőtermeikben a játékosokat, először egyéni, majd később csoport tréningek keretében. Arra vonatkozóan, hogy mikor és milyen formában folytatódna a szezon, a liga vezetője nem foglalt állást.

Hangsúlyozta, mivel nem tudni, mikor lehet ismét mérkőzéseket rendezni, ebből kifolyólag nem lehet tudni, mikor lehet átadni majd a Stanley Kupát. Így az is elképzelhető, hogy nem tudják elkezdeni a megszokott októberi időpontban a 2020/21-es szezont, amelynek rajtja akár novemberben vagy decemberben is lehet.

A 2019/20-as kiírás március 12-én szakadt félbe, a csapatoknak 11-14 mérkőzésük van hátra az alapszakaszból, és utána következne a közel két hónapig tartó rájátszás. Az szinte biztos, hogy zárt kapuk előtt rendezhetnének találkozókat a nyár végéig.