Csak a ligautolsó tudott hazai pályán nyerni az NHL-ben

Colorado Avalanche v Detroit Red Wings GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
DETROIT, MICHIGAN - MARCH 02: Anthony Mantha #39 of the Detroit Red Wings celebrates his first period goal with teammates while playing the Colorado Avalanche at Little Caesars Arena on March 02, 2020 in Detroit, Michigan. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiligában (NHL) utolsó helyen álló Detroit Red Wings szétlövésben legyőzte hazai jégén a keleti második Tampa Bay Lightningot.

A hazaiak első sora, a Tyler Bertuzzi-Dylan Larkin-Anthony Mantha trió remekelt, ez a hármas összesen három gólt és 8 gólpasszt jegyzett. Az ellenfélnél Brayden Point kétszer volt eredményes.
A Detroitot kívül egy csapat sem tudott hazai pályán győzni, a legnagyobb arányú vereséget a Pittsburgh Penguins szenvedte el, amely 6-2-re kapott ki a playoffért küzdő Carolina Hurricanestől.
A Minnesota hosszabbításban nyert Anaheimben, a meccs hőse a két gólig (közte a győztes találatig) jutó Kevin Fiala volt.

A címvédő St. Louis Blues továbbra is vezeti a nyugati főcsoportot, miután 2-0-ra nyert a divízórivális Chicago Blackhawks vendégeként. A bajnok nyomában szorosan ott van a Colorado Avalanche, amely San Josében győzött 4-3-ra.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins-Carolina Hurricanes 2-6
Detroit Red Wings-Tampa Bay Lightning 5-4, szétlövés után
Calgary Flames-Vegas Golden Knights 3-5
Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 0-2
Anaheim Ducks-Minnesota Wild 4-5, hosszabbítás után
San José Sharks-Colorado Avalanche 3-4
Vancouver Canucks-Columbus Blue Jackets 1-2