Doppingolással vádolják a UFC fekete bárányát

UFC 202: Diaz v McGregor 2 GettyImageRank2 Eye People EVENT SPORT HORIZONTAL THREE QUARTER LENGTH Combat Sport USA Pattern Nevada Las Vegas Two People Photography MARTIAL ARTS Welterweight Ultimate Fighting Championship rematch Mixed Martial Arts Nate Dia
LAS VEGAS, NV - AUGUST 20: Nate Diaz eyes Conor McGregor from across the Octagon before their welterweight rematch at the UFC 202 event at T-Mobile Arena on August 20, 2016 in Las Vegas, Nevada. McGregor won by majority decision. Steve Marcus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem részletezett doppingügy miatt elmarad a UFC 244 gála főmérkőzése, a Nate Díaz–Jorge Masvidal váltósúlyú összecsapás.

A kaliforniai harcos a közösségi oldalán tudatta, hogy elmarad a november 2-re kiírt meccse, mert "emelt szintet" mértek nála meg nem nevezett tiltott anyagokból. Díaz a Twitteren kiadott közleményében leszögezi, hogy csak vegán ételeket fogyaszt, egyáltalán nem eszik húst (18 éves kora óta valóban vegán), és az egész eljárást csalásnak tekinti, amiben nem hajlandó részt venni.

"Nem fogom hagyni, hogy csalónak tartsanak, mindenféle nyomorultak, akik csak arra várnak, hogy a meccsek után felvehessék a pénzüket. Engem nem érdekel a pénz, csak a becsületem a fontos" – dünhöngött a bejegyzésben, amelyet azzal a szöveggel tett föl az oldalra: "Ti éltek szteroidokon, nem én."

Masvidal már válaszolt is neki, azt írta, hogy "találkozunk november 2-án, tudom, hogy tiszta a neved".

A 34 éves Díaz a kaliforniai Stocktonban született, és még azelőtt a küzdősportok felé fordult bátyjával, Nick Díazzal együtt, hogy végleg beszippantotta volna a bandák világa. A UFC-be a The Ultimate Fighter valóságshow ötödik évadának megnyerésével került be, és gyorsan népszerű harcos lett, szinte minden második meccsét az adott gála legjobbjának választották a szurkolók.

De az is igaz, hogy soha nem a szbályok feltétlen betartásáról volt ismert. Büntették meg súlytúllépés miatt, de arra is volt példa, hogy egy mérkőzés utáni vagy éppen előtti sajtótájékoztatón gyújtott rá egy marihuánás cigire, ahogy tette azt legutóbbi, Anthony Pettis elleni összecsapása előtt.

A UFC-ben 15 győzelmet és 9 vereséget számlál (összesített MMA-mérlege 20-11), és elmondhatja magáról, hogy ő volt az első, aki a UFC-ben legyőzte az addig veretlen (és magát verhetetlennek gondoló) Conor McGregort 2016-ban.