Vágólapra másolva!
Az utóbbi időszak legsúlyosabb büntetését kapta Jerry Sloan, a Utah Jazz mestere, aki még a keddi, Sacramento elleni összecsapáson lökte meg a mérkőzés játékvezetőjét. Az NBA szerdai játéknapján meglepetésre hazai pályán kapott ki az Indiana és a Philadelphia is.

Súlyos, hét mérkőzésre szóló eltiltást kapott Jerry Sloan, a Utah Jazz mestere. A rutinos, tizennyolcadik idényét taposó szakvezető még a keddi, Sacramento ellen találkozón kapott kiállítást, miután egy vitatott esetet követően már a második percben összetűzésbe került Courtney Kirkland bíróval, akit meglökött. A "test-test elleni küzdelmet" a játékvezető kiállítással, a fegyelmi bizottság pedig eltiltással sújtotta. "A viselkedése minden határon túl ment, s ez az ítélet példaértékű lesz mindenkinek, miszerint ez a típusú magatartás nem tolerálható" - nyilatkozta az NBA alelnöke, Stu Jackson.

Sloan a rutinos szakvezetők közé tartozik: eddigi 18 NBA-szezonjából tizenötöt töltött a Jazznél, és egyike azon tíz NBA-trénernek aki már túl van nyolcszázadik bajnoki győzelmén. A büntetés mértékére jellemző, hogy az utóbbi idők legsúlyosabb ítéletét hozták, legalábbis, ami a bírók elleni "támadást" illeti. 1996-ban Dennis Rodman hatmérkőzéses eltiltást kapott, amiért lefejelte az egyik hivatalos személyt, míg idén Nick Van Exel pihent hét összecsapás erejéig. Sloan szerdán a Portland Trailblazers elleni 95-71-es győzelemmel meg is kezdte büntetését, legközelebb február 14-én, a Washington ellen ülhet ismét kispadra. A csapatot addig segítője, a szintén tizenöt éve Utah-ban tevékenykedő Phil Johnson irányítja.

New NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

Ami az NBA szerdai játéknapját illeti: meglepő vereséget szenvedett hazai pályán az Indiana és a Philadelphia is. Előbbi még annyira nem is csoda, hiszen a 33-13-as mérleggel rendelkező Pacerst a közel azonos erősségű, 29 győzelemmel és 16 vereséggel rendelkező San Antonio oktatta. A 106-97-es Spurs-siker fő letéteményese a huszonnyolc pontig jutó Tony Parker volt, a másik oldalon Jermaine O'Neal harmincegy és Reggie Miller tizenkilenc pontja nem lett elegendő arra, hogy az Indiana megőrizze tizennégy mérkőzés óta tartó hazai veretlenségét.

Jóval meglepőbb a Philadelphia 76ers (24-22) bukása a gyengébb Atlanta Hawks (17-29) ellen. A 97-83-as győzelemből Glenn Robinson harminchárom, Shareef Abdur-Rahim húsz ponttal vette ki a részét, a Sixersnél Allan Iverson (és harminchét pontja) egymaga kevésnek bizonyult.