Vágólapra másolva!

Tizenkilenc idegenbeli vereség után ismét nyert a Chicago Bulls kosárlabdacsapata, amelynek sorozata Atlantában tört meg. Az idei szezon "Főbikája", Jalen Rose harminchét, Marcus Fizer huszonnégy ponttal járult hozzá a 115-102-es sikerhez. A mérkőzés döntő negyede az utolsó volt, ahol a Bikák tizennyolc dobásból tizenhatszor eredményesek voltak, s 41-19-re hozva a hajrát, végül magabiztosan nyertek.

Az amerikai sajtó szerint nem valószínű, hogy a kosárlabda Hírességek Csarnoka képzeletbeli videotárában helyet kaphatna a hétfői New York Knicks-Miami Heat összecsapás. Sőt, Latrell Sprewellnek még jobb ötlete támadt: "El kellene égetni, hogy senki se láthassa."

Pedig a Knicks bedobója még akár büszke is lehetne huszonnégy pontjára, ám tény: a 72-65-re végződött összecsapás majdnem minden eddigi NBA-csúcsot megdöntött a legkevesebb pont kategóriában. "El sem tudtam hinni, amikor félidőben felnéztem a táblára, hogy a második negyedben mindössze kilenc pontot dobtunk" - dohogott Don Chaney, a Knicks trénere.

New NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

Márpedig a két együttes az egész első félidőben összesen szórt 57 pontot, beállítva ezzel az NBA-rekordot, amelyet november 16-án idén ért el a Detroit és a Denver gárdája. (A korábbi rekordot ötvennyolc ponttal az 1955-ös Fort Wayne-Syracuse, és az 1998-as Dallas-Indiana meccs tartotta.) A Miami idei, 85,3 pontos átlaga a Denver mellett a második legrosszabb az NBA-ben. De hogy a Knicks is "büszkélkedhessen": hazai környezetben, a Madison Square Gardenben 1999. február 21-én a Chicago elleni összecsapás 142 pontja volt az eddigi mélypont, a mostani mérkőzésen ugyanis csak 137 pont született.

Ismét kitett magáért a Philadelphia 76ers, amely a félidőben még húsz, a harmadik harmadban pedig huszonhárom ponttal vezetett, ám végül 100-99-re kikapott a Boston Celticstől. A vendégeknél Paul Pierce negyven pontig jutott, Antoine Walker pedig harminchárom találatából az utolsó, döntő triplát az utolsó percben süllyesztette el a Sixers kosarában.