Vágólapra másolva!
Hendikepviadalt rendeznek a hétvégén Csopakon. A kétnapos Kereked kupa - Nagyhajós yardstick versenyen a részt vevő csapatok egymás után teljesítenek egy olimpiai és egy túraversenyen.

A csopaki Kereked Vitorlás Klub nagyhajós hendikep (esélykiegyenlítéses) versenyt rendez szombaton és vasárnap. Az egyes hajók nem osztályok szerinti besorolásban, hanem yardstick-számuk szerinti csoportokban versenyeznek. Október 5-én szombaton a Csopak előtti vízterületen kijelölt trapéz alakú pályát kell a versenyzőknek teljesíteni, az első futamot 10 órakor indítják. Vasárnap Csopak-Alsóörs-Siófok-Csopak útvonalon túraverseny vár a résztvevőkre. Ennek rajtja minden csoport számára reggel 9 órakor lesz.

Erősödő nagyhajózás a Balatonon/sport/x-mag/20020925erosodo.html

Nevezni október 4-én pénteken 17 és 22, valamint szombaton reggel 7 és 8 óra között lehet a versenyközpontban. A nevezési díj fejenként 7400 forint, melyből a Magyar Vitorlás Szövetség tagjai, illetve az ifjúsági versenyzők jelentős kedvezményt kapnak. A versenyről további részletek a Magyar Vitorlás Szövetség (06-1) 221-5669-es vagy (06-1) 222-1826-os telefonszámán kérhetők.