Vágólapra másolva!
A ketrecharcos Colby Covington a UFC 296 gála előtti mérlegelésen azt mondta, hogy az ellenfele, Leon Edwards néhai édesapja szexkereskedő és drogbáró volt, aki embereket ölt.

Már korábban is voltak felvételek arról, hogy Covington azt mondta Edwardsnak, hogy "a pokolban" fogja látni az apját - akit akkor gyilkoltak meg, amikor az angol bunyós még csak 13 éves volt.

Covington keményen nekiment Edwardsnak Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Sean M. Haffey

Az Ag.Fightnak adott interjújában Covington rendkívüli támadásba lendült, mondván:

– mondta a meccs előtt Colby Covington.

"Mi van az áldozatok családjaival, akiknek most is tovább kell élniük, át kell élniük mindazt, amit velük tett, ahogyan meggyötörte azokat az embereket. Nem sajnálom őt, az igazság fáj, és ezért utálnak az emberek, mert nem félek kimondani az igazságot, és az igazság az, ami mindig a legjobban fáj" – folytatta az amerikai ketrecharcos.

Covington beszólásai rendesen feldühíthették Edwardst, aki a csütörtöki sajtótájékoztatón egy vizes palackot vágott az amerikai bunyóshoz.

Edwards édesapját egy londoni szórakozóhelyen lőtték le, amikor az MMA-sztár még fiatal tinédzser volt. Korábban azt mondta a The Guardiannek, hogy apja a szervezett bűnözésben vett részt, így azon kevés gyerekek közé tartozott, akiknek volt biciklijük és gördeszkájuk.

De volt annyi esze, hogy kivándoroljon az Egyesült Királyságba, és hamarosan magával hozta a feleségét és a gyerekeit is, hogy egy jobb életet élhessen" – idézte fel az emlékeit az édesapjáról Leon Edwards.

"Nem hagyott el minket csak úgy, tehát jó ember volt, de rossz körülmények között rossz döntéseket hozott.

De nem szabad elfelejteni, hogy Jamaikában a gyilkosság normálisnak tűnt. Hozzászoktunk a lövésekhez és a halálhoz, ami körülvett minket."

Edwards soha nem beszélt az apja bűnügyi tevékenységének részleteiről. Az édesanyja nevelte fel, és korábban felidézte, hogy fiatal tinédzserként közölték vele a tragikus hírt az apjáról.

"Hajnali két óra lehetett. A szobámban voltam. Anya a szobájában volt. Hallottuk, hogy csörög a telefon. Hallottam, hogy sír, és már akkor tudtam, hogy valami rossz történt.

– tette hozzá az angol ketrecharcos.

Colby Covington végül nagyon simán kikapott Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Sean M. Haffey

A mérkőzésen aztán Edwards elégtételt vett, ugyanis domináns teljesítménnyel, egyhangú pontozással legyőzte Covington, így megtartotta váltósúlyú bajnoki címét a Las Vegas-i UFC 296 főmérkőzésén.

A meccs után aztán Covington folytatta a fecsegést.

„Erősebben fogok visszatérni. 35 éves vagyok, nincs semmilyen sérülésem.

– mondta Covington, aki a legutóbbi öt meccséből hármat elveszített, ráadásul az elmúlt négy évben mindössze két győzelme van, és azokat is két olyan harcos ellen szerezte, akik azóta már visszavonultak.

A találkozó egyébként azért is emlékezetes marad, mert Brittney Palmer, a UFC közkedvelt ringlánya 16 év után bejelentette visszavonulását és ez volt az utolsó összecsapása.