Kegyetlenül kiütötte ellenfelét a UFC egyik legjobb birkózója - videó

UFC 290: Volkanovski v Rodriguez GettyImageRank3 Landing Combat Sport USA Nevada Las Vegas Fighting Color Image Punching Photography Middleweight Ultimate Fighting Championship Mixed Martial Arts T-Mobile Arena - Las Vegas Bo Nickal Valentine Woodburn Hor
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 08: Bo Nickal lands a punch on Valentine Woodburn in a middleweight bout during UFC 290 at T-Mobile Arena on July 08, 2023 in Las Vegas, Nevada. Nickal won with a first-round knockout. Steve Marcus/Getty Images/AFP (Photo by Steve Marcus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Alexander Volknovski elle megint nem igazán volt esélye ellenfelének, pedig Yair Rodriguez sem akárki. De Las Vegas-i gála egyik legszebb kiütését nem ő, hanem egy birkózó mutatta be.

A háromszoros amerikai egyetemi bajnok, a 2019-es budapesti U23-as birkózó világbajnokságon is aranyérmes amerikai Bo Nickal még csak öt hivatalos meccsnél tart a profik között a kevert harcművészetek (MMA) világában, de a legnagyobb promóció, a UFC már a harmadik győzelme után szerződést adott neki. Ő pedig beváltani látszik az ígéretet, hiszen a második UFC-meccsét is megnyerte magyar idő szerint vasárnapra virradóra.

A Las Vegas-i UFC 290 gálán eredetileg Tresean Gore lett volna az ellenfele, ám ő sérülés miatt nem sokkal a gála előtt visszalépett, a beugró Val Woodburn pedig mindössze 38 másodpercig húzta. Nickal nem a földön verte meg, hanem állóharcban egy gyönyörű, öt ütéses kombinációval döngölte a földbe ellenfelét.

A 27 éves birkózónak még sok nagy meccset kell megnyernie, hogy ott tartson, ahol a pehelysúly jelenlegi vitathatatlan királya, Alexander Volkanovski. A 34 éves ausztrál karrierje 28 MMA-harcából 26-ot megnyert, legutóbb sem saját súlycsoportjában, hanem a könnyűsúlyú övért vívot csatában kapott ki Iszlam Makacsevtől. Szombat éjjel azonban már ismét a pehelysúlyban volt jelenése, amit a kiváló, 15-5-ös mérleggel bíró mexikó Yair Rodriguez bánt, akit a 3. menetben ütött ki.

Győzelmével Volkanovski a nehéz- és felnehézsúly bajnoki övét őrző Jon Jones mögött most második a súlycsoportoktól független ranglistán, és Ilja Topuria személyében máris bejelentkezett az újabb kihívója, akinek várnia kell, mert a bajnokra előbb egy vállműtét vár. És egyébként is, Volkanovski inkább egy Makacsev elleni visszavágót szeretne előbb.