Döbbenetes összegért cserélhet gazdát az egyik legősibb amerikai csapat

Los Angeles Chargers v Kansas City Chiefs GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
KANSAS CITY, MISSOURI - SEPTEMBER 15: (L-R) Former Amazon CEO Jeff Bezos talks with Kansas City Chiefs Owner Clark Hunt and Los Angeles Chargers Owner Dean Spanos on the field before the game at Arrowhead Stadium on September 15, 2022 in Kansas City, Missouri. Jamie Squire/Getty Images/AFP (Photo by JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Elkezdődött a licit az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Washington Commandersre. A Forbes információi alapján a jelenlegi tulajdonos Daniel Snyder már több mint 7 milliárd dolláros ajánlatot is kapott.

A potenciális vevők között van állítólag Jeff Bezos, az Amazon alapítója is. Mellette a médiamogul Byron Allen neve is gyakran felvetődik, aki korábban a Denver Broncos csapatát is megpróbálta megvenni. Utóbbi egyébként

4,65 milliárd dolláros rekordáron kelt el, vagyis a Commanders könnyedén megjavíthatja az eddigi csúcsot.

A fővárosi csapat idéntől indul Commanders néven a bajnokságban Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Rob Carr

Bezos becsült vagyona jelenleg 115 milliárd dollár – amellyel gyakorlatilag a fél ligát megvehetné magának – és már most is szoros a kapcsolata az NFL-lel, hiszen az Amazon évi 1 milliárd dollárt fizet a ligának a csütörtök esti rangadók közvetítési jogáért.

Egy sikeres licit esetén ő lenne a leggazdagabb tulajdonos,

ugyanis a jelenlegi éllovas, Broncos-tulajdonos Rob Walton vagyonát jelenleg 60 milliárd dollárra becsülik, a többiek pedig még a 20 milliárdot sem érik el.

Az alapszakaszban 7 győzelemmel, 1 döntetlennel és 6 vereséggel álló Commanders szombat este a San Francisco 49ers otthonában küzdhet tovább a rájátszásért.

Forrás