Shaquille O'Neal elárulta, melyik csapattársát gyűlölte a legjobban

BKN-NBA-FINALS-NETS-LAKERS-ONEAL-BRYANT NBA Vertical BASKETBALL, Shaquille O'Neal és Kobe Bryant
Shaquille O'Neal (L) and Kobe Bryant of the Los Angeles Lakers talk during a time out in game one of the NBA Finals against the New Jersey Nets 05 June 2002, at the Staples Center in Los Angeles, CA. The Lakers are defending champions and are looking to win their third championship in a row. AFP PHOTO Lucy NICHOLSON (Photo by LUCY NICHOLSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) négy bajnoki címet nyerő center összesen 20 szezont töltött el a ligában, mindezt hat különböző csapatban, azonban így sem habozott, amikor a valaha volt legrosszabb csapattársról kérdezték.

O'Neal a legnagyobb sikereit a Los Angeles Lakersben érte el, a kétezres évek elején szerzett három trófea ellenére viszont 2004-ben Miamiba igazolt a kaliforniaiaktól, elsősorban a Kobe Bryanttel szembeni nézeteltérései miatt.

Mégsem a 2020-ban tragikus körülmények között meghalt Bryantet emlíette az ötvenéves excenter, amikor a karrierje legrosszabb csapattársáról kérdezték.

– mondta határozottan O'Neal annak a játékosnak a nevét, akivel mindössze egy szezonban játszott együtt a Lakersben.

„Nagyszerű játékos volt, de megnehezítette a dolgomat. Megpróbálták összhangba hozni a srácokat, de úgy tűnt, egy fenti hatalom azt akarta, hogy közülük az egyik azt csináljon, amit akar – folytatta O'Neal. – Egy órával a meccs előtt kellett megérkeznünk, ő viszont csak tizenöt perccel a kezdés előtt érkezett meg rizst és csirkét eszegetve. Amikor pedig az edzők a taktikát magyarázták, beugrott a mosdóba egy hideg zuhanyra. Így nem csoda, hogy nem szerzett meccsenként 15-20 lepattanót..."

Forrás