Egy hajszállal nyert a Golden State Warriors az NBA rájátszásában

Golden State Warriors v Memphis Grizzlies - Game One GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
MEMPHIS, TENNESSEE - MAY 01: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors shoots against Xavier Tillman #2 of the Memphis Grizzlies and Ja Morant #12 of the Memphis Grizzliesduring Game One of the Western Conference Semifinals of the NBA Playoffs at FedExForum on May 01, 2022 in Memphis, Tennessee. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Justin Ford/Getty Images/AFP (Photo by Justin Ford / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Golden State Warriors a Memphis Grizzlies, míg a címvédő Milwaukee Bucks a Boston Celtics otthonában győzött az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoport-elődöntőjében, a párharca első mérkőzésén.

A Warriors egyetlen ponttal verte a Grizzliest, annak ellenére, hogy egyik legjobbját, Draymond Greent a félidő előtt szabálytalanság miatt kiállították. A kétszeres olimpiai bajnok egy szerelés közben a mezénél fogva rántotta le Brandon Clarke-ot,

aki nagyot esett, majd a bírók némi videózás után az öltözőbe küldték Greent.

A meccs hőse Klay Thompson lett: bár csak 15 pontig jutott, bő fél perccel a vége előtt ő dobta be a kaliforniaiak győztes tripláját, majd szerelte a hazaiak legjobbját, a 34 pontos Ja Morantet. A Warriors legeredményesebbje egy cserejátékos, Jordan Poole volt 31 ponttal. A Golden State tovább javította NBA-rekordját azzal,

hogy sorozatban a 25. párharcában sikerült idegenben mérkőzést nyernie.

Jordan Poole nagyon jól támadta a gyűrűt Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Justin Ford

A Bucks elsősorban kiváló védekezésének és a bostoniak gyenge, 33 százalékos dobóformájának köszönheti meglepően sima, 12 pontos sikerét. A Celtics a kilencedik olyan meccsét is elvesztette a szezonban, amelyen 40 százaléknál gyengébben célzott.

A Boston ászai közül Jayson Tatum 21, Jaylen Brown pedig csupán 12 ponttal zárt, a Milwaukee-ben a kétszer is az idény legjobbjává választott Jannisz Antetokunmpo második rájátszásbeli tripla dupláját érte el 24 ponttal, 13 lepattanóval és 12 gólpasszal.

Eredmények, főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzések:

Nyugati főcsoport:
Memphis Grizzlies-Golden State Warriors 116-117

Keleti főcsoport:
Boston Celtics-Milwaukee Bucks 89-101