Felesége ölette meg az NBA-sztárt, életfogytiglant kapott a gyilkos

Memphis Grizzlies v Phoenix Suns Game 2 52263059 Vertical
PHOENIX - APRIL 27: Lorenzen Wright #42 of the Memphis Grizzlies shoots over Amare Stoudemire #32 of the Phoenix Suns in game two of the Western Conference Quarterfinals during the 2005 NBA Playoffs at America West Arena on April 27, 2005 in Phoenix, Arizona. The Suns won 108-103 to take a two games to none lead. User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Stephen Dunn/Getty Images) *** Local Caption *** Lorenzen Wright;Amare Stoudemire (Photo by Stephen Dunn / Getty Images North America / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy memphisi esküdtszék hétfőn előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölésben bűnösnek találta azt a tennessee-i férfit, akit a korábbi NBA-sztár, Lorenzen Wright meggyilolásával vádoltak.

A 211 centi magas center 2009-ben, az NBA-ben töltött 13 szezon után vonult vissza, majd egy évvel később, 2010 júliusában Memphis közelében egy mocsaras területen találták meg a szinte szitává lőtt holttestét. A hatgyerekes családapát akkor már napok óta eltűnt személyként kereste a rendőrség.

A gyilkosság elkövetésével gyanúsított Billy Ray Turnert még 2017-ben vették őrizetbe, de akkor még "csak" azért kapott 16 év börtönt, mert megtalálták nála egy gyilkossággal összefüggésbe hozható fegyvert (és egy másikat is).

A tárgyaláson megrázó körülmények derültek ki. Ezek közül is a legborzalmasabb az, hogy minden bizonnyal a karrierje során a Los Angeles Clippersben, az Atlanta Hawksban, a Memphis Grizzliesben, a Sacramento Kingsben és a Cleveland Cavaliersben is megforduló center meggyilkolását korábbi felesége, Sherra Wright tervelte ki és "rendelte meg". A gyilkosságra ő bérelte fel Turnert és annak unokatestvérét, Jimmie Martint.

Sherra Wrightot és Turnert csak 2017-ben sikerült összekötniük a nyomozóknak, ezt követően az ex-feleség 30 év börtönt kapott gyilkosságra való felbujtásért. A tájépítész Turner és Sherra Wright egy templomi közösségből ismerte egymást, és a gyanú szerint szerelmi viszony volt köztük.

A vád első számú tanúja végül a korábban a barátnője megölésével vádolt Jimmie Martin lett, aki eskü alatt vallotta, hogy a kosaras korábbi felesége bérelte fel őket, majd együtt tervelték ki a gyilkosságot, majd Atlantába mentek, ahol bejutottak Lorenzen Wright lakásába, ott azonban valaki mást találtak, így elnapolták a gyilkosságot. Amire nem sokkal később Memphisben került sor, miután Sherra Wright a város egy elhagyatott területére csalta, ahol végül Turner lelőtte. Martin nem vett részt az emberölésben, és később ő árulta el az FBI-nak, hol dobta a fegyvert a Mississippibe Turner, amit 2012-ben meg is találtak. Martin az együttműködésért cserébe nem került vád alá az ügyben.