Vágólapra másolva!
A címvédő Milwaukee Bucks házigazdaként 117-113-ra legyőzte a Boston Celtics csapatát az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának szombati játéknapján.

A koronavírus-protokoll miatt kilenc játékos hiányzott a vendégektől, ennek ellenére szinte végig ők vezettek. A második negyedben már 19 pont is volt az előnyük, és bár ez a harmadik felvonásban egyre csökkent, öt és fél perccel a meccs vége előtt megint 13 pont volt a különbség. Már csak fél perc volt hátra, amikor a Milwaukee egy triplával - a meccs során először - átvette a vezetést, majd három büntetővel növelni is tudta a különbséget, miközben a Boston egyszer sem talált be.

Antetokounmpo jól játszott a Celtics ellen Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Patrick Mcdermott

A címvédőnél az idény legjobbjának kétszer is megválasztott görög Jannisz Antetokunmpo ezen a meccsen tért vissza koronavírusos megbetegedése után, és a mezőny legjobbjaként 36 pontot dobott és 12 lepattanót szerzett.

A Bucks sorozatban harmadszor győzött, a Celtics pedig egymást követő negyedik alkalommal veszített.

A New York Knicks házigazdaként 14 ponttal legyőzte az Atlanta Hawks együttesét. A vendégek keretéből sérülések és a koronavírus-protokoll miatt nyolc játékos hiányzott. A hazaiaknál Kemba Walker tripla-duplával (10 pont, 12 gólpassz, 10 lepattanó), Julius Randle pedig dupla-duplával (25 pont, 12 lepattanó) járult hozzá a sikerhez. Az Atlanta színeiben John Collins és Delon Wright egyaránt 20 pontig jutott. A vereséggel lezárult csapatuk hat mérkőzésből álló idegenbeli győzelmi sorozata.

A 33 pontos Stephen Curry vezérletével a Golden State Warriors 116-107-re nyert a Phoenix Suns otthonában,

így utóbbi csapatnak megszakadt a 15 meccsből álló sikersorozata hazai pályán.

A Utah Jazz a szintén 33 pontig jutott Donovan Mitchell jó teljesítményével 120-116-ra nyert otthon a Dallas ellen.

A játéknap legeredményesebb játékosa LeBron James lett, ám hiába dobott 39 pontot, a

Los Angeles Lakers sorozatban ötödször is kikapott, ezúttal házigazdaként a Brooklyn Netstől.

A győztes együttesben James Harden tripla-dupláig (36 pont, 10 gólpassz, 10 lepattanó), az ausztrál Patty Mills pedig 34 pontig jutott. A Lakersben Russell Westbrook ért el tripla-duplát 13 ponttal, 12 gólpasszal és 11 lepattanóval.

Eredmények:

New York Knicks-Atlanta Hawks 101-87
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 117-113
Phoenix Suns-Golden State Warriors 107-116
Los Angeles Lakers-Brooklyn Nets 115-122
Utah Jazz-Dallas Mavericks 120-116