Nem LeBron James csapata az NBA legértékesebb csapata

Oklahoma City Thunder v Los Angeles Lakers GettyImageRank3 Color Image HORIZONTAL SPORT nba BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 08: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers reacts in the game against the Oklahoma City Thunder at Staples Center on February 08, 2021 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Meg Oliphant/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Forbes magazin szerint továbbra is a New York Knicks a legértékesebb klub az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A tekintélyes gazdasági lap szerdai tájékoztatása alapján a New York-i egyesület annak ellenére végzett sorozatban hatodszor a lista élén, hogy 2000 óta csak egy rájátszásos párharcot nyert meg, és 1973-ban volt legutóbb bajnok.

A Los Angeles Lakers csak a harmadik legértékesebb csapat az NBA-ben Forrás: AFP/2021 Getty Images/Meg Oliphant

A Knicks értéke - a tavalyihoz képest 8,7 százalékos emelkedéssel - jelenleg ötmilliárd dollár (1,5 billió forint). Ez az elemzés alapján annak tudható be, hogy a klub felújította csarnokát, busás televíziós szerződést kötött, és üzleti szempontból rendkívül kedvező térségben található.

A rangsor második helyén a Golden State Warriors áll 4,7 milliárd dollárral, majd a címvédő Los Angeles Lakers (4,6), a Chicago Bulls (3,3) és a Boston Celtics (3,2) következik.

Az NBA-csapatok átlagos értéke 2,2 milliárd dollár, ami négy százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest.