25 év után végre nyert valamit az NFL legnagyobb lúzere

Buffalo Bills v Denver Broncos GettyImageRank2 Color Image HORIZONTAL SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
DENVER, COLORADO - DECEMBER 19: Josh Allen #17 of the Buffalo Bills looks for an open teammate during the second quarter against the Denver Broncos at Empower Field At Mile High on December 19, 2020 in Denver, Colorado. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Buffalo Bills 48-19-re győzött a Denver Broncos otthonában a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 15. játékhetének szombati játéknapján, s ezzel 1995 után először megnyerte a keleti divíziót az Amerikai Főcsoportban (AFC).

A Buffalo 14. meccsén a 11. sikerét aratta, irányítója, Josh Allen két touchdown-passzt adott, s maga is kétszer vitte be a labdát a célterületre.

A Bills – melynek legendás szurkolótábora, a Buffalo Mafia tűzön-vízen át kitart a csapat mellett – az NFL legnagyobb lúzere. Az 1990-es évek elején a csapat páratlan sorozatot produkált, hiszen 1990 és 1993 között sorozatban négyszer jutott el a Super Bowlig, és játszhatott a Vince Lombardi trófeáért. Csakhogy ebből a négy meccsből egyet sem tudott megnyerni, sorrendben a New York Giantstől, a Washington Redskinstől, majd kétszer a Dallas Cowboystól kaptak ki.

A Buffalóhoz hasonlóan a vendég Carolina Panthers fölé kerekedő Green Bay Packers is a 11. győzelmét könyvelte el a mostani szezonban.

Eredmények:
NFL, 15. játékhét:
Denver Broncos-Buffalo Bills 19-48
Green Bay Packers-Carolina Panthers 24-16
csütörtökön játszották:
Las Vegas Raiders-Los Angeles Chargers 27-30 - hosszabbítás után