Győzelemmel tért vissza a karanténból a Tennessee Titans

Buffalo Bills v Tennessee Titans GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
NASHVILLE, TENNESSEE - OCTOBER 13: Ryan Tannehill #17 of the Tennessee Titans runs with the ball in the second quarter against the Buffalo Bills at Nissan Stadium on October 13, 2020 in Nashville, Tennessee. Frederick Breedon/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Magabiztos győzelemmel tért vissza több mint két hét után a koronavírus-járvány sújtotta Tennessee Titans, mely a vendég Buffalo Billst verte 42-16-ra a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) ötödik játékhetének kedd esti rangadóján.

A Tennessee-nél a harmadik játékhéten vívott Minnesota Vikings elleni meccset követően sorra fertőződtek meg a játékosok és stábtagok. A több mint húsz pozitív eset miatt az előző fordulóból elhalasztották a csapat Pittsburgh Steelers elleni meccsét, ráadásul a járványszabályok megsértése miatt a liga vizsgálatot is indított a gárda ellen.

A Bills elleni összecsapást eredetileg vasárnap játszották volna, ám még a múlt hét közepén is voltak újabb pozitív esetek a csapatnál. Az együttes helyzetét a sok kieső futballista mellett még az is nehezítette a keddi találkozó előtt, hogy a játékosok és edzők szombaton mehettek be először az edzőközpontba két hét után.

A sok probléma viszont az együttes teljesítményén egyáltalán nem látszott meg. A Titans a kezdéstől jobban játszott a hozzá hasonlóan veretlen Billsnél. A hazaiak sztárfutóját, Derrick Henryt ugyan a Buffalo védelme meg tudta fogni - csak 57 yardot ért el, igaz két touchdownt szerzett -, viszont az irányító Ryan Tannehill nagyszerű játékát nem tudta hatástalanítani. A 32 éves futballista 195 yardot passzolt és 42-t futott, volt három touchdown-átadása, illetve egy futott hatpontos gólja.

Az a bizonyos futott TD:

A Titans védelmének legjobbja Malcolm Buttler volt, aki Josh Allen két passzát is megszerezte.

Derrick Henry megmutatta, hogy kell távol tartani a védőket:

A kedd esti meccs után négy veretlen csapat maradt a ligában: a Titans mellett az AFC-ben a Pittsburgh, míg az NFC-ben a Green Bay Packers és a Seattle Seahawks.

NFL, 5. játékhét:
Tennessee Titans-Buffalo Bills 42-16
hétfőn játszották:
New Orleans Saints-Los Angeles Chargers 30-27 - hosszabbítás után
vasárnap játszották:
Kansas City Chiefs-Las Vegas Raiders 32-40
San Francisco 49ers-Miami Dolphins 17-43
Dallas Cowboys-New York Giants 37-34
Seattle Seahawks-Minnesota Vikings 27-26
Pittsburgh Steelers-Philadelphia Eagles 38-29
Atlanta Falcons-Carolina Panthers 16-23
Baltimore Ravens-Cincinnati Bengals 27-3
Houston Texans-Jacksonville Jaguars 30-14
New York Jets-Arizona Cardinals 10-30
Washington Football Team-Los Angeles Rams 10-30
Cleveland Browns-Indianapolis Colts 32-23
csütörtökön játszották:
Chicago Bears-Tampa Bay Buccaneers 20-19