Az NBA elnöke elmondta, mikor dönthetnek a folytatásról

2020 NBA All-Star - NBA Commissioner Adam Silver Press Conference GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
CHICAGO, ILLINOIS - FEBRUARY 15: NBA Commissioner Adam Silver speaks to the media during a press conference at the United Center on February 15, 2020 in Chicago, Illinois. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Stacy Revere/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Adam Silver, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) első embere bejelentette: legkorábban májusban dönthetnek arról, miképpen folytatódjon a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény.

Az NBA vezetője a TNT csatornának adott közel félórás interjújában arról beszélt, a jelenlegi helyzetben nem rendelkeznek elegendő információval ahhoz, hogy reális döntés szülessen a folytatásról.

Silver megjegyezte a jelenlegi tervekben gyakorlatilag minden eshetőség szerepel, így a szezon esetleges törlése is, vagy egy rövidített rájátszás lehetősége.

Adam Silver, az NBA vezetője Forrás: AFP/2020 Getty Images/Stacy Revere

Az ESPN értesülése szerint a liga annak érdekében, hogy minél hamarabb folytatni lehessen a szezont, folyamatosan gyorstesztekkel vizsgálja majd a játékosokat a következő időszakban.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a hétvégén a legnagyobb amerikai sportligák képviselőivel egyeztetett a koronavírus-járvány hatásáról. A videokonferencia után az elnök hangsúlyozta: szeretné, ha a szurkolók visszatérnének a stadionokba és az arénákba, de ehhez kapcsolódva időpontot nem említett.