Tim Duncan azt sem tudta, ki az a Ginobili, most visszavonultatták a mezét

Cleveland Cavaliers v San Antonio Spurs GettyImageRank2 BASKETBALL
SAN ANTONIO, TX - MARCH 28: Manu Ginobili reacts when talking about Gregg Popovich head coach of the San Antonio Spurs at AT&T Center on March 28, 2019 in San Antonio, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Cortes/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A San Antonio Spurs csütörtök este visszavonultatta korábbi játékosa, az argentin Manu Ginobili mezét. Tim Duncan mellett a klub korábbi játékosa, Tony Parker, és az edző Gregg Popovich is beszédet mondott a 25 perces ünnepségen.

„Ő volt az első, aki megtörte azt a trendet, hogy mindenki egysíkúan kosárlabdázott. Manu valami újat hozott a ligába, sok fiatal felnézett rá, őt másolta, a mostani sztárok sokat elleshettek tőle" – mondta korábbi csapattársa, Boris Diaw.

Ginobili augusztusban jelentette be a visszavonulását, négyszer nyert bajnoki címet az NBA-ben, az argentin csapattal olimpia bajnok, volt MVP az Euroligában. Popovich próbálta rábeszélni még egy szezonra a 41 éves Ginobilit, de nem vállalta. 16 szezont húzott le a Spursben, 14 ezer pont fölött teljesített.

„Amikor 2002-ben idekerült, olyan volt, mint egy musztáng, nem félt semmitől, vad volt, de nyerő megmozdulásai voltak. Néha arra gondoltam, passzolhatott volna jobban, de idővel kizártam az ilyen gondolatokat, őt csak hagyni kellett játszani, nem is nagyon tudtam neki mi mondani edzőként" – mondta Popovich.

Ginobili LeBron James mellett az egyetlen olyan játékos, akinek az NBA rájátszásában legalább 800 lepattanója, 800 gólpassza és 300 hárompontosa van.

Tim Duncan arról beszélt, amikor draftolták azt sem tudta, ki ez a srác, de mondták a vezetők, hogy nyugodjon meg, jó lesz.

A Spurs meccset is játszott, az aktuális sztár, DeMar DeRozan argentin színű cipőben játszott Ginobili tiszteletére, és nyertek is 116-113-ra a Cleveland ellen.

Az éllovas Milwaukee Bucks 128-118-ra győzött a vendég Los Angeles Clippers ellen. A mérkőzés egyik hőse a 34 pontig és 9 lepattanóig jutó Giannis Antetokounmpo volt úgy, hogy lábsérülés miatt idő előtt kidőlt a sorból. A hazaiak másik sztárja, Khris Middleton 39 pontot dobott. A Los Angeles-i együttesnek ezzel megszakadt a hat győzelemből álló sorozata.

A Miami Heat a rájátszásba jutás szempontjából fontos mérkőzést nyert meg a Dallas Mavericksszel szemben, Goran Dragic tripla-duplával (23 pont, 12 lepattanó, 11 asszist) vette ki részét a sikerből, és csapata így a keleti főcsoport nyolcadik helyén áll, mivel az Orlando Magic kikapott Detroitban.

A játéknap egyetlen vendéggyőzelmét a Toronto Raptors aratta, a kanadai együttes New Yorkban diadalmaskodott.

Miamiban az utolsó szezonját taposó Dwyane Wade hozta a sikert a Dallas ellen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@dwyanewade seals the @miamiheat W with the BLOCK & BUCKET! #OneLastDance

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
Detroit Pistons-Orlando Magic 115-98
Philadelphia 76ers-Brooklyn Nets 123-110
Miami Heat-Dallas Mavericks 105-99
New York Knicks-Toronto Raptors 92-117
Houston Rockets-Denver Nuggets 112-85
Milwaukee Bucks-Los Angeles Clippers 128-118
New Orleans Pelicans-Sacramento Kings 121-118
San Antonio Spurs-Cleveland Cavaliers 116-110