Crosby mesterhármassal, a címvédő kiütéssel kezdte az NHL rájátszását

Philadelphia Flyers v Pittsburgh Penguins - Game One GettyImageRank2 Eastern Conference Flyers ICE HOCKEY Metropolitian Division National Hockey League Penguins Philadelphia Flyers Pittsburgh Penguins SPORT
PITTSBURGH, PA - APRIL 11: Sidney Crosby #87 of the Pittsburgh Penguins celebrates after scoring a goal in the second period in Game One of the Eastern Conference First Round during the 2018 NHL Stanley Cup Playoffs against the Philadelphia Flyers at PPG PAINTS Arena on April 11, 2018 in Pittsburgh, Pennsylvania. Justin Berl/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az elmúlt két évben Stanley Kupa-győztes Pittsburgh Penguins 7-0-ra diadalmaskodott az ősi rivális Philadelphia Flyers felett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának első játéknapján.

A két pennsylvaniai klub rangadóján a hazaiak villámrajtot vettek, már az első harmadban háromszor betaláltak. A meccs legponterősebb játékosa Jake Guentzel lett, aki egy gólt és három gólpasszt jegyzett. Sidney Crosby mesterhármast ütött - pályafutása során harmadszor a playoffban -, míg Matt Murray mind a 24 philadelphiai lövést kivédte. A Penguins kapusa a tavalyi rájátszást is beleszámítva 206 perc 26 másodperce nem kapott gólt. Crosby első góljára külön felhívnánk a figyelmet:

Career playoff hatty #3 for Sid. Done in natural fashion. #StanleyCup

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Az első nyugati összecsapáson fordulatos csatát követően nyert a Winnipeg Jets a vendég Minnesota Wild ellen. A Jets szerzett vezetést az első harmadban, de a harmadikban megfordította az állást a Wild. A 19 éves Patrik Laine szinte azonnal egyenlített, nem sokkal később pedig Joe Morrow eldöntötte a rendkívül fizikális mérkőzést, ahol ilyen ütközéseket is lehetett látni:

A Vegas Golden Knights megnyerte fennállása első mérkőzését, a győztes gólt a 4. percben szerezte Shea Theodore. Marc-André Fleury 30 védéssel zárt, a túloldalon Jonathan Quick 27-tel.

Eredmények:
rájátszás, főcsoport-negyeddöntők, 1. mérkőzések:
kelet:
Pittsburgh Penguins-Philadelphia Flyers 7-0

nyugat:
Winnipeg Jets-Minnesota Wild 3-2
Vegas Golden Knights-Los Angeles Kings 1-0

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.