NHL: láthatatlan öngólt szerzett a Carolina kapusa

Vancouver Canucks v Arizona Coyotes GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Full Length ICE HOCKEY Scoring USA Sports Team BENCH Winter Sport COMMEMORATION Photography Glendale - Arizona National Hockey League Arizona Coyotes Vancouver Canucks Round Three Alex G
GLENDALE, AZ - FEBRUARY 25: Alex Goligoski #33 of the Arizona Coyotes celebrates with teammates on the bench after scoring against the Vancouver Canucks during the third period of the NHL game at Gila River Arena on February 25, 2018 in Glendale, Arizona. The Canucks defeated the Coyotes 3-1. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Tíz mérkőzést rendeztek az észak-amerikai hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján. Ugyan a szezon lassan fél éve tart, olyan gólt, mint amilyen a Carolina-Arizona meccsen esett, még biztosan nem láttunk ebben a kiírásban. De talán soha.

A Hurricanes-Coyotes meccs önmagában véve nem hozna lázba sokakat, mert mindkét együttes távol áll a rájátszástól. Az első harmadban, 2-0-s Carolina-vezetésnél azonban olyan történt, amit mindenkinek látnia kell. Egy buli után a Préfifarkasok védője, Alex Goligoski lőtte körbe a korongot a palánk mentén, ezt szerette volna lefülelni a hazaiak kapusa, Cam Ward. Kikorcsolyázott a kapuja mögé, hogy begyűjtse a pakkot, ám az beragadt a korcsolyájába.

Viszont ezt ő sem látta, csak annyit, hogy nincs nála a játékszer, ezért visszasietett a kapujába.

Miután senki sem találta a korongot, a játékvezető megállította a meccset, majd kiszúrta, hogy az bizony Ward ruhájában bújt el. Azonnal visszanézték, hogy Ward nem korcsolyázott-e be a koronggal a saját kapujába, és mivel kiderült, hogy igen, gólt ítéltek az Arizonának.

A meccset végül 6-5-re megnyerte a Carolina, bár erre senki sem fog emlékezni, nem úgy Ward mutatványára.

Nyugaton elképesztő harc meg a rájátszást érő helyekért, ilyen szemptonból fontos meccsen fogadta a Colorado Avalanche a Los Angeles Kings csapatát. Utóbbi szlovén csapatkapitánya, Anze Kopitar élete legjobb meccsét játszotta, négy gólt szerzett, csapata pedig kiütötte a hazaiakat. A Los Angeles továbbra is harcban áll a playoffért és tegyük hozzá gyorsan, ezt mi sem bánjuk, hiszen

ha a Kings bejut, akkor Kopitarnak "sajnos" távol kell maradnia az április 22-28. között Budapesten rendezett divízió 1-es jégkorong vb-től.

Micsoda veszteség lenne.

It's already been one heck of a season for @anzekopi11. Four goals in one night makes it even sweeter.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

13 gól született a New York Islanders - Tampa Bay Lightning mérkőzésen, amelyen a vendégek már 7-3-ra vezettek a második szünetben, végül fogcsikorgatva sikerült megtartaniuk egy gólt az előnyből. Ráadásul mivel a Nashville otthon kikapott a Torontótól, a Lightning beérte a Predatorst a tabella élén. A Maple Leafsbe visszatért a fiatal szupersztár, Auston Matthews, méghozzá rögtön góllal.

Oh hey there, @auston_matthews. Nice to have you back.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Két kapus is hibátlanul zárt az este. A Washingtonban a német Philipp Grubauer mind a 39 lövést hárította a Detroit elleni 1-0-s siker alkalmával, míg Columbusban Szergej Bobrovszkij eszén nem tudott túljárni a Florida Panthers.

A Vancouver sorozatban hét vesztes meccs után Chicagóban győzött, az újonc Vegas hosszabbításban maradt alul San Joséban. A Vegas egyébként a vereséggel is elérte a 100 pontot, ami még egyetlen újonc csapatnak sem sikerült az NHL 100 éves történetében.

Dangle. Backhand. Win it in @easportsnhl OT. @loganc89 picks up a crucial two points for the @sanjosesharks.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 1-7
Carolina Hurricanes-Arizona Coyotes 6-5
Columbus Blue Jackets-Florida Panthers 4-0
New York Islanders-Tampa Bay Lightning 6-7
Philadelphia Flyers-New York Rangers 4-3
Detroit Red Wings-Washington Capitals 0-1
Ottawa Senators-Edmonton Oilers 2-6
Nashville Predators-Toronto Maple Leafs 2-5
Chicago Blackhawks-Vancouver Canucks 2-5
San Jose Sharks-Vegas Golden Knights 2-1 - hosszabbítás után