Az NBA legértékesebb klubja 44 éve bajnok sem volt

New York Knicks v Brooklyn Nets GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
NEW YORK, NY - FEBRUARY 01: Kyle O'Quinn #9 of the New York Knicks rebounds against Trevor Booker #35 and Justin Hamilton #41 of the Brooklyn Nets during their game at the Barclays Center on February 1, 2017 in New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Továbbra is a New York Knicks a legértékesebb klub az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban a Forbes magazin friss összeállítása szerint.

A Knicks annak ellenére áll a szerdán közzétett lista élén 3,3 milliárd dollárra becsült értékével, hogy 2013 óta nem jutott be a rájátszásba. Az éllovas klub így is NBA-rekordot jelentő 141 millió dolláros profittal zárta az előző idényt, miközben a csapat rendkívül szerény, 32/50-es győzelmi mutatót ért el.

Spike Lee filmrendező talán a leghíresebb a Knicks szurkolói közül Forrás: AFP/2017 Getty Images/Elsa

A rangsor második helyén a Los Angeles Lakers áll 3 milliárd dollárral, míg a harmadik a legutóbb nagydöntős, 2015-ben pedig bajnok Golden State Warriors 2,6 milliárddal. A címvédő Cleveland Cavaliers 1,2 milliárdos értékkel a 11.

A lap becslése szerint átlagosan kilenc százalékkal növekedett a klubok értéke az elmúlt egy évben. A Knicksé tíz százalékkal emelkedett.