Vágólapra másolva!
Kisebb szívműtétet hajtottak végre Mario Lemieux-n, az NHL-ben szereplő Pittsburgh Penguins tulajdonosán, korábbi játékosán.

A csapat tájékoztatása szerint a hétfői beavatkozásra azért volt szükség, hogy beállítsák az idén visszavonult, 40 éves sztár szívritmusát, aki várhatóan már kedden elhagyhatja a kórházat.

Az orvosok úgy vélik, Lemieux rövidesen ismét teljes értékű életet élhet, sőt további kezelésekre sem lesz szüksége a felépüléshez. Az élő hokilegenda szívritmuszavara miatt december 16. után már nem lépett jégre, és végül január 24-én jelentette be visszavonulását.

A kétszeres Stanley-kupa-győztes játékosnak karrierje során már számos sérülést és betegséget kellett leküzdenie: 1993-ban úgynevezett Hodgking-kórt, azaz rákbetegséget diagnosztizálták nála, ennek következtében a teljes 1994/95-ös idényt kihagyta. Ezután porckorongsérvvel és hátfájdalmakkal bajlódott, így 1997-ben bejelentette visszavonulását, ám 2000 végén már ismét az NHL-ben parádézott.

A Super Mario becenévre hallgató "66-os" karrierje során 915 mérkőzésen lépett jégre, 690 gólt lőtt, és 1033 gólpasszt adott. Pályafutása alatt háromszor lett a liga legértékesebb játékosa (MVP), hatszor végzett a pontlista élén, kétszer pedig a rájátszás legértékesebb játékosának választották. A kanadai válogatott csapatkapitányként 2002-ben olimpiai bajnoki címet nyert.