Vágólapra másolva!
Ismét rakoncátlankodik a szíve Mario Lemieux-nek, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins veterán klasszisának, aki emiatt nem is utazott el csapata legutóbbi, buffalói mérkőzésére.

A 40 éves kanadai sztár még pénteken, a Sabres elleni első, hazai meccs harmadik harmadában lett rosszul, s - a vezetőkkel egyetértésben - úgy döntött, hogy a "visszavágót" nem kockáztatja meg.

Lemieux-t múlt csütörtökön kórházba szállították, miután edzés közben rosszul érezte magát, de alig 24 órás megfigyelés után elhagyhatta az intézetet, ahol szívpitvar-rostosodást állapították meg nála, ezt azonban - akkor legalábbis ezt mondták az orvosok - gyógyszerezéssel kezelni lehet. Most újabb vizsgálatok várnak rá.

A kétszeres Stanley-kupa-győztes játékosnak karrierje során már számost sérülést és betegséget kellett leküzdenie: 1993-ban úgynevezett Hodgking-kórt, azaz rákbetegséget diagnosztizálták nála, ennek következtében a teljes 1994/95-ös idényt kihagyta. Ezután porckorongsérvvel és hátfájdalmakkal bajlódott, így 1997-ben bejelentette visszavonulását, ám 2000 végén már ismét az NHL-ben parádézott.

Az NHL legutóbbi játéknapjának eredményei:
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 4-3
Atlanta Thrashers - Florida Panthers 2-1
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 4-1
New York Islanders - Colorado Avalanche 5-4
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 8-2
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 3-6
Minnesota Wild - Montreal Canadiens 4-3 - hosszabbítás után
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 7-3
St. Louis Blues - Philadelphia Flyers 2-5
Calgary Flames - Boston Bruins 3-0
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 4-5 - hosszabbítás után
Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 4-1