Vágólapra másolva!
Négyből négyszer verte az NHL idei szezonjában a Detroit Red Wings jégkorongcsapata a Colorado Avalanche együttesét. Az olimpiai szünet előtti utolsó játéknapon a Vörös Szárnyak 6-3-ra nyertek hazai pályán. Otthon győzött a Los Angeles Kings is, amely nagy csatában 6-5-re verte a Dallas Starst, míg az Anaheim Mighty Ducks a Chicago Blackhawks gárdáját páholta el 4-1-ra.

Hiába vezetett 2-0-ra és 3-2-re a Colorado Avalanche jégkorongcsapata Detroitban, a hazai együttes pazar harmadik harmadot produkálva - Tomas Holmström, Henrik Zetterberg és Brendan Shanahan találataival - 6-3-ra győzött.

A Red Wings zsinórban hatodik győzelmét aratta, ráadásul kisöpörte a Lavinát, azaz idei négy mérkőzésük mindegyikét abszolválta.

A detroitiak egyébként a találkozó előtt kisebb ünneplést tartottak, a játékoskeretből ugyanis kilencen vesznek részt a torinói olimpián: Chris Chelios és Mathieu Schneider (USA), Kris Draper (Kanada), Robert Lang (Csehország), Pavel Dacjuk (Oroszország), Tomas Holmström, Nicklas Lidström, Mikael Samuelsson, illetve Henrik Zetterberg (Svédország).

eredmények
Edmonton Oilers - St. Louis Blues 4-5 - szétlövés után
Los Angeles Kings - Dallas Stars 6-5
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 6-3
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 4-3 - szétlövés után
Phoenix Coyotes - San Jose Sharks 4-5 - hosszabbítás után
Anaheim Mighty Ducks - Chicago Blackhawks 4-1
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 3-2 - hosszabbítás után.