Vágólapra másolva!
Peter Forsberg, a világ egyik legjobb jégkorongosa elhagyta a Colorado Avalanche csapatát, és két évre 11,5 millió dollárért a Philadelphia Flyershez szerződött.

Az olimpiai és világbajnok, kétszeres Stanley-kupa-győztes kiválóság négy idényre 13,5 millió dollárról szóló ajánlatot kapott eddigi klubjától, amelyet nem fogadott el. A hétszeres All Star-válogatott svéd csatárt 1991-ben még a Philadelphia választotta ki az amatőrbörzén, azonban Eric Lindrosért gyorsan elcserélte.

Eldőlt, hogy a szintén svéd Markus Näslund marad a Vancouver Canucksnál, és négy szezonra 18 milliót kap. A Vas Jánosnak is szerződést kínáló Dallas Stars sem kívánt lemondani legjobbjáról, Mike Modano öt év alatt 17,75 millióval gazdagodik. A Calgary Flames kapitánya, Jarome Iginla sem költözik, a liga egyik legveszélyesebb csatára három év alatt 21 millió dollárt keres.

A Montreal Canadiens megtartotta az orosz Alekszej Kovaljovot, aki az október 5-én rajtoló évadban 4,5 milliót kap. A kanadai gárda megszerezte a Detroit Red Wingstől a háromszoros Stanley-kupa-győztes Mathieu Dandenault-t.

A Pittsburgh Penguins megerősítette hátsó alakzatát: ide került a Boston Bruinstól az elmúlt hat szezon legponterősebb hátvédje, az orosz Szergej Goncsar, aki a következő öt évben 25 milliót keres majd.