Vágólapra másolva!
Beindult a játékosmozgás az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), az egyéves bérvita hatására a sztárok a korábbinál lényegesen alacsonyabb összegekért írtak alá.

A bajnokság legjobb hátvédjei közé tartozó Chris Pronger a St. Louis Bluestól az Edmonton Oilershez, míg Adam Foote a Colorado Avalanche-től a Columbus Blue Jacketshez került. A Philadelphia Flyers szintén a hátsó alakzatát erősítette meg: ide jött a Detroit Red Wingstől Derian Hatcher, a San Jose Sharkstól pedig Mike Rathje. A New York Islanders az ukrán Alekszej Zsitnyiket szerezte meg a Buffalo Sabrestől.

A Florida Panthers két rutinos csatárra tett szert: Joe Nieuwendyk és Gary Roberts egyaránt a Toronto Maple Leafsben szerepelt legutóbb. A New York Rangers a cseh Martin Strakát vitte el a Los Angeles Kingstől, míg a kaliforniaiak egyből lecsaptak a szlovák Pavol Demitrára, aki eddig a St. Louis alapembere volt.

Az Atlanta Thrashers a cseh-amerikai Bobby Holiktól, a Calgary Flames pedig Tony Amontetól vár gólokat. Jó hír a detroitiak számára, hogy a csapatkapitány Steve Yzerman nem vonul vissza, a háromszoros Stanley-kupa-győztes, olimpiai bajnok csatárnak ez lesz a 22. idénye.

A most aláírókra jellemző, hogy 3-4 évre kötelezték el magukat 13-14 millió dollárért. Az NHL-ben még több világklasszisnak - például a svéd Peter Forsbergnek, a kanadai Scott Niedermayernek vagy az amerikai Mike Modanónak - még nincs érvényes szerződése az október 5-én rajtoló bajnokságra.