Kasztrálnak egy 54 éves pedofilt, aki teherbe ejtett egy 14 éves lányt

Vágólapra másolva!
Bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt az az 54 éves férfi, aki többször megerőszakolt egy 14 éves lányt, aminek következtében a tini teherbe is esett.
Vágólapra másolva!

Egy louisianai férfit 50 év börtönbüntetésre ítéltek, és fizikailag kasztrálják, miután bűnösnek vallotta magát egy 14 éves lány megerőszakolásában – jelentette be Scott Perrilloux kerületi ügyész.

Glenn Sullivan, GlennSullivan
Glenn Sullivan. Fotó: forrás:Livingston Parish Sheriff's Office

William Dykes bíró 50 év börtönbüntetésre ítélte Sullivant, és elrendelte, hogy fizikailag kasztrálják, ami része volt az ügyészekkel kötött jogalap-megállapodásnak – áll Perrilloux közleményében.

Eddig három embernél rendeltek el kémiai kasztrálást, de tudomásom szerint ez az első eset, hogy a fizikai kasztrálás mellett döntünk

– mondta Brad Cascio helyettes kerületi ügyész, aki az ügyben eljárást indított, a WBRZ jelentése szerint.

Úgy éreztem, hogy ez az ügy elég erős ahhoz, hogy indokolt legyen egy ilyen intézkedés – tette hozzá a közleményben Cascio.

Majd később úgy fogalmazott, hogy:

„A fiatalkorúak elleni szexuális bűncselekmények a legrosszabb bűncselekmények, amelyeket minden erőnkkel üldözünk. Szándékomban áll minden eszközt felhasználni, amelyet a jogalkotó hajlandó megadni nekünk, beleértve a fizikai kasztrálást is, hogy igazságot szolgáltassunk a közösségünkben élő gyermekek számára.”

A közlemény szerint 2022 júliusában a Livingston Parish Sheriff Office vizsgálatot indított, miután egy nő azt mondta a nyomozóknak, hogy Sullivan többször is megerőszakolta, amikor 14 éves volt. A fiatal tinédzser később teherbe esett, "és a nyomozás során elrendelt DNS-teszt bebizonyította, hogy valóban Sullivan ejtette teherbe.

A nyomozók azt is megtudták, hogy Sullivan megfenyegette a lányt  és a családját, csak hogy megakadályozza, hogy nyilvánosságra hozzák a nemi erőszakot – írta meg a People.

A bíróságok által kasztrálásra kötelezett férfiak választhatják a kémiai kasztrálást vagy a fizikait is, ami a herék műtéti eltávolítását jelenti, amelyet Sullivan is választott – írja a WBRZ.

"Annyi ilyen esetet nem jelentenek be a félelem miatt" – jelentette ki Perrilloux .

– Valóban hihetetlen az az erő, amivel ennek a fiatal nőnek ki kellett állnia és az igazat mondania, mindezt egy fenyegetésekkel és a viszontagságokkal teli helyzetben – méltatta a fiatal lányt.