Vágólapra másolva!
A 19 mérkőzés után először a kezdőcsapatban helyet kapó Shaquille O'Neal 30 ponttal köszöntötte a Miami régi-új edzőjét, Pat Rileyt az NBA legutóbbi játéknapján.

A 154 kilós centersztár bokasérülése miatt kényszerült pihenőre, és jelenlétének súlyát jelzi, hogy a Heat még csak egyszer kapott ki az idényben, amikor ő is a pályán volt. A klubelnök Riley a családi okok miatt a héten távozó Stan Van Gundy helyét vette át a kispadon.

Charlotte-ban Carmelo Anthony 42 ponttal vezette diadalra a Denvert, míg a Cleveland LeBron James 39 pontja és 10 lepattanója ellenére vesztett otthon a ligautolsó Atlantával szemben.

Seattle-ben hosszabbításos meccsen maradtak alul a hazaiak, a SuperSonics legjobbja ezúttal is Ray Allen volt 35 ponttal. Igazi krimit láthatott a minneapolisi közönség is, ám Bonzi Wells dudaszó pillanatában dobott triplájával végül a vendég Sacramento nyert.

A címvédő San Antonio főként Tim Duncan 27 pontjának és 22 lepattanójának köszönhetően verte "túlórában" a jó formában lévő Clipperst.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 94-100
Washington Wizards - New Jersey Nets 94-74
Charlotte Bobcats - Denver Nuggets 85-101
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 91-93
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 95-87 - hosszabbítás után
Chicago Bulls - Miami Heat 97-100
Seattle SuperSonics - Golden State Warriors 107-110 - hosszabbítás után