Vágólapra másolva!

Raleigh-ban, az Entertainment and Sports Arenában rekordszámú közönség, 18853 néző előtt parádézott a hazai csapat. Steve Francis, a 39 éves csapatkapitány élete 147. playoff-mérkőzésén 43. gólját és 131. pontját szerezte, Rod Brind'Amour és Bates Battaglia pedig egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett.

Jellemző a hatalmas érdeklődésre, hogy 123 állóhelyi jegyet (!) is eladtak Raleigh-ban, darabonként 90 dollárért, jóllehet a csarnokban elvileg csak ülőhelyek vannak...

Alekszandr Mogilnij megérezte. Két nappal korábban kijelentette a Toronto Maple Leafs orosz szélsője, hogy döntő fontosságú gólt fog ütni az Ottawának, és úgy is tett. 4 perc 28 másodperc telt el a harmadik harmadból, amikor Travis Green passza egyedül találta Mogilnijt Patrick Lalime kapuja előtt, s az orosz sztár nem hibázta el a kínálkozó lehetőséget. Ezzel alakult ki a 4-3-as végeredmény, s összesítésben a 3-3-as állás. A hetedik összecsapást kedden rendezik az Air Canada Centre-ben. (Az első körben is hetedik meccsre kényszerült a Maple Leafs, akkor a New York Islanders ellen.)

A Toronto életben maradása valóságos csoda, hiszen hét kulcsember hiányzik sérülés miatt Pat Quinn edző gárdájából. A svéd csapatkapitány, a csuklótöréséből lábadozó Mats Sundin - ígéretéhez híven - megpróbált játszani, miként a finn Jirki Lumme is, de nem ment...

Gary Roberts viszont folytatta roppant termékeny playoff-produkcióját, két gólt és egy gólpasszt hozott össze a 36 éves balszélső, aki Sundin távollétében csapata vezéregyéniségévé lépett elő. Roberts 12 meccsen 16 pontot gyűjtött a rájátszásban, 7 góllal és 9 gólpasszal áll.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 5-1 (Az állás: 3-2)
gól:
Battaglia, Brind'Amour, Francis, Gelinas, Westlund, illetve Dykhuis

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 3-4 (Az állás: 3-3)
gól:
Alfredsson, Hossa, White, ill. McCabe, Mogilny, Roberts 2

Ch. Gáll András

Korábban:

Detroit várja Lord Stanley serlegét

Fórum:

NHL, de főleg Capitals