Vágólapra másolva!

A negyedik negyed elején már 27 pont is volt a különbség, a bajnoknak szemernyi esélye sem volt a szoros eredményre. A meccset következő sajtóértekezleten Kobe Bryant, a hazaiak 22 pontig jutó megasztárja kesenyés mosollyal jegyezte meg napszemüvege mögül: "Nos, legalább most már nem unatkozunk."

Hát nem, az biztos, sőt, a továbbiakban jókora bravúrra lesz szüksége Phil Jackson csapatának ahhoz, hogy a liga 56 éves történetében az ötödik alakulat lehessen, amely triplázni tud. A vendégek elsöprő lendülettel kezdtek, első 26 dobásukból 14 bement, míg a Lakers első 22 próbálkozásából 16 mellé ment.

Negyedről negyedre így hízott a vendégelőny: 17 pont, 21 pont, 24 pont, 27 pont. A közönség szinte végig tüntetett a Lakers ellen, csak akkor bocsátott meg némiképp kedvenceinek, amikor a negyedik játékrészben Kobe 16 pontot dobott, és kétszer is tizenegy pontnyira felzárkózott a csapat. Többre azonban már nem maradt idő. A vendégek 49,4 százalékkal dobtak mezőnyből, a hazaiak mindössze 35,6-tal.

"Akkor tudjuk a legtöbbet kihozni magunkból, amikor szorult helyzetben vagyunk. Ha ez igaz, akkor vasárnap, a negyedik meccsen úgy fogunk játszani, mint az álom" - mondta Shaquille O'Neal. A vereséget némiképp magyarázza, hogy Kobe Bryant még nem volt száz százalékos formában múlt hétfői ételmérgezése után.

S végül egy meglepő hír a San Antonio házatájáról: a következő idény után visszavonul David Robinson, minden idők egyik legjobb NBA-játékosa. A 36 éves, 215 centis kosaras 13 szezont húzott le a tengerentúli bajnokságban, s mindvégig a San Antonio Spurs színeiben lépett pályára. "A pályafutásom olyan volt, mint egy álom, sőt még szebb is annál. Jövőre azonban befejezem" - mondta a tízszeres Allstar-válogatott klasszis, akit 1995-ben az évad legjobbjává választottak.

Az Admirális onnan kapta becenevét, hogy a haditengerészeti akadémián végzett, és 1989-es NBA-bemutatkozása előtt két évig katonaként szolgált. Robinson az egyetlen amerikai kosaras, aki három olimpián állhatott dobogóra: 1988-ban (amatőrként) bronz-, 1992-ben és 1996-ban aranyérmet nyert.

Eredmény:
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 90-103 (Az állás 1-2)
Legjobb dobók:
K. Bryant 22, Sh. O'Neal 20 (19 lepattanó), Hunter 14, Shaw 10, illetve Webber 26 (9 lepattanó, 6 assziszt, 3 szerzett labda), Bibby 24, Christie 17 (12 lepattanó, 6 assziszt, 3 szerzett labda), Türkoglu 14, Divac 11 (9 lepattanó, 4 assziszt, 2 szerzett labda, 3 blokk), B. Jackson 11

Ch. Gáll András

Korábban:

Kobe Bryantnek már nincs gyomorrontása

Fórum:

New NBA fan fórum