Vágólapra másolva!
Nagy csatát, nyolc gólt és döntetlen eredményt hozott az NHL keddi játéknapjának legnagyobb csatája. A New Jersey Devils a Minnesota Wild együttesét fogadta, a 4-4-es döntetlenből a hazaiak ásza, Gionta két, a vendégektől Gaborik három találattal vette ki részét.

New Jersey Devils - Minnesota Wild 4-4 (1-0, 2-3, 1-1, 0-0)
Continental Airlines Arena, 12 426 néző
gól: Rasmussen (15:53), Martin 25:28), Gionta 2 (30:06, 53:33), illetve Gaborik 3 (22:02, 38:01, 52:12), Zsoltok (26:38)

A keddi játéknap legnagyobb csatáját East Rutherfordban a címvédő New Jersey Devils és a rájátszásba igyekvő Minnesota Wild játszotta. Az eredmény 4-4 lett, s a találkozó két játékos számár is kiválóan sikerült.

A vendégek hőse Marian Gaborik volt, aki NHL-pályafutása során hatodik alkalommal ért el mesterhármast, rajta kívül csak Szergej Zsoltok volt eredményes a Minnesotából. "Nem hiszem, hogy valaki is ilyen változatos, izgalmas csatát várt, hiszen két jól védekező csapat csapott össze" - nyilatkozta Gaborik. Tény, a szakma is inkább kevesebb gólt várt, ennek ellenére a mérkőzésen 70 kapura lövés történt, s mint az eredmény mutatja, nyolc gól esett.

A hazaiaknál Brian Gionta talált be kétszer, második találatával, 6:27-tel a rendes játékidő lejárta előtt egyenlített a Devils. Rajta kívül még Erik Rasmussen és Paul Martin volt eredményes, míg Scott Gomez három asszisztot jegyezett.

A Vancouver Canucks sérült csapatkapitánya, Markus Näslund helyére visszahívta az American Hockey League-ben (AHL) szereplő Manitoba csatárát, Fjodor Fjodorovot. Näslundnak legalább egy hete ki kell hagynia, miután a Colorado Avalanche csatára, Steve Moore sérülést okozott neki hétfőn.

A 30 góllal és 38 assziszttal rendelkező támadót nem lesz könnyű pótolnia az Anaheim-sztár Szergej Fjodorov öccsének, Fjodor idén 43 mérkőzésen 19 gólt ütött és 13 gólpasszt adott a Manitoba színeiben.

további eredmények:
Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 5-2
Washington Capitals - Ottawa Senators 1-1
Montreal Canadiens - Atlanta Thrashers 1-4
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 2-5.