Vágólapra másolva!
Kelet csapata legyőzte Nyugatot az NHL All-Star-hétvégéjének ügyességi viadalán a Minnesota állambeli St. Paulban. A 25 éven aluli "Fiatal Csillagok" összecsapásán a nyugatiak nyertek 7-3-ra.

Ch. Gáll András helyszíni jelentése St. Paulból

Ugyan melyik sportág is lehet a kedvenc az USA - Alaszkát leszámítva - leghidegebb államában, Minnesotában? Nyilván nem a szörf vagy a hullámlovaglás, sokkal inkább a jégkorong. Ha az ember február elején repülőgépen érkezik a Mississippi felső folyásánál épült ikervárosokba, Minneapolisba és St. Paulba - márpedig mi mással érkezne -, akkor a levegőből először is a végeláthatatlan hómezők és a befagyott tavak, folyók szúrnak szemet. Minnesota a 14 ezer tó állama, no meg a hokié - itt, a St. Paul-i Xcel Energy Centerben rendezték a hét végén az NHL 54. All-Star-mérkőzését. Szombaton, afféle felvezető program gyanánt a 25 éven aluli "Fiatal Csillagok" összecsapását rendezték, majd a "SuperSkills" verseny hat speciális tusában szólította jégre az NHL legjobbjait.

A Disney az All-Star-hétvége péntekére, február 6-ra időzítette "Miracle", azaz "Csoda" című filmjének országos bemutatóját. Akik követik a sportág történéseit, könnyen kitalálhatják, miről van szó; igen, a Miracle on Ice, Csoda a jégen elnevezéssel a történelembe bevonult 1980-as, Lake Placid-i téli olimpia hokiviadaláról, annak is az Egyesült Államok-Szovjetunió mérkőzéséről. Arról, amelyet 4-3-ra megnyert a házigazdák amatőr gárdája az akkori idők kiemelkedően legerősebb nemzeti együttese, a szovjet állami profik szupercsapata ellen, elhódítva az aranyérmet. A film főszereplője Kurt Russell, ő alakítja Herb Brookst, a jenkik edzőjét, aki idevalósi volt az ikervárosokba. Igen, csak volt, mert tavaly nyáron, 65 évesen autóbalesetben meghalt. Nem volt bekötve, s emiatt az ütközés végzetesnek bizonyult.