Vágólapra másolva!
Tizenhat évnyi játék után sem marad hűtlen klubjához, a New York Rangershez az egyik legkiválóbb amerikai jégkorongozó, Brian Leetch. A klasszis újabb, kétéves szerződést írt alá az NHL, az észak-amerikai profi hokiliga nagy múltú együtteséhez. A szerződés részleteit a klub nem hozta nyilvánosságra.

"Leetch egyet jelent a Rangersszel" - mondta a 35 éves veteránról Glen Sather vezetőedző. "Ő testesíti meg a Rangers-játékosok minden erényét, a minőséget, a büszkeséget és a profizmust, Briant az NHL történetének legjobb védői között kell említeni."

Leetch az elmúlt idényben bokatörés miatt 31 mérkőzést kénytelen volt kihagyni, de 51 találkozón játszott, 12 góllal és 18 assziszttal, azaz gólt eredményező átadással segítette csapatát. Eddigi profi pályafutása során összesen 227 találatot ért el, és 718 gólpasszt adott.

Az ugyancsak az NHL-ben szereplő Detroit Red Wings hároméves szerződést kötött Ray Whitneyvel, a Columbus Blue Jackets csatárával.

Whitney 12,5 millió dollárért írt alá. A 31 éves támadó az elmúlt idényben 24 góllal, illetve 52 gólpasszal csapata legjobbja volt.