Vágólapra másolva!
Bár a New York Rangers vereségével már "kiharcolta" a városi vetélytárs Islandersnek a rájátszás lehetőségét, a Szigetlakók a nagy tehertől felszabadulva sem tudtak nyerni az NHL szombati játéknapján. Jasinék ezúttal otthon az Atlantától kaptak ki 3-2-re., a playoffban az Ottawa Senators ellen lépnek majd pályára. A Boston Bruins 8-5-re verte a Buffalót és még a hosszú idő után visszatérő Szergej Szamszonov is gólt ütött.

Képtelen győzni a New York Islanders jégkorongcsapata, pedig az izgalmas hetek után végre először léphetett mindenféle idegeskedés és nyomás után jégre az együttes. A Rangers pénteki veresége ugyanis megnyitotta a gárda előtt a rájátszás kapuját, ám hazai közönség előtt ennek sem tudott maradéktalanul megfelelni a csapat. Sőt...

NHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

New Yorkban ezúttal az Atlanta Thrashers vendégeskedett, s úgy nyert 3-2-re, hogy az első harmadban már 2-0-s vezetésre tett szert. A kulcsszerepet Joe DiPenta játszotta, az atlantai védő előbb gólt szerzett, majd gólpasszt adott Kovalcsuknak is. "A válaszgépemet majd fel fogom tölteni, nem nyilatkoztam még ugyanis soha. Kölyökkorom óta arra vártam, hogy egyszer gólt szerezzek az NHL-ben. Mit mondjak? Izgalmas érzés" - válaszolt az újságírók kérdésére a 24 éves hokis.

Az Islanders vereségével már nem léphet előrébb a nyolcadik helynél, így a jövő héten kezdődő rájátszásban a bajnokság legjobbja, az Ottawa Senators ellen küzd a továbbjutásért.

Gólgazdag mérkőzést hozott a Boston Bruins hazai fellépése, a gárda 8-5-re verte a Buffalo Sabrest. A mérkőzés legnagyobb elismerését Szergej Szamszonov kapta, aki csuklóssérülése miatt ötven mérkőzést kihagyott, majd szombaton góllal és gólpasszal tért vissza a jégre. "Nem is számít a gólom, annak örülök a legjobban, hogy ismét jégen lehettem" - mondta a játékos, akit az 1997-98-as szezonban az év újoncának választottak. A Bruins utoljára tavaly februárban szerzett egy mérkőzésen nyolc gólt, akkor a Boston a Columbust söpörte el 8-0-ra.

Eredmények:
Boston Bruins - Buffalo Sabres 8-5 (4-2, 2-1, 2-2)
gól:
Knuble 2, Murray 2, Rolston, Szamszonov, Stumpel, Sweeney, illetve Briere, Kalinyin, Pyatt, Satan, Bartovic

New York Islanders - Atlanta Hawks 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)
gól:
Scatchard, Jasin, illetve DiPenta, Heatley, Kovalcsuk

Montreal Canadiens - New York Rangers 5-4 (0-1, 3-0, 2-3)
gól:
Perreault 2, Koivu, Quintal, Zednik, illetve McCarthy 2, Lindros, Nedved

Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
gól:
Stajan, illetve Bonk, Chara, White

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 5-3 (0-1, 1-0, 4-2)
gól:
Bondra 2, Halpern, Zubrus, Ciernik, illetve Lintner, Nieminen, Pushor

Edmonton Oilers - Calgary Flames 1-4 (0-2, 0-2, 1-0)
gól:
Marchant, illetve Conroy 2, Yelle, Leopold.