Vágólapra másolva!
Felmentették a doppingvád alól Johannes Sickmüllert, a német kerékpárkrossz-bajnokság idei győztesét, egy másik ügyben azonban vizsgálat indult ellene.

A versenyzőt azzal gyanúsították, hogy szándékosan elbújt a doppingellenőrök elől, akik májusban otthonában szerettek volna mintát venni tőle, de többszöri próbálkozás után sem érték el telefonon, hogy időpontot egyeztessenek vele.

Az ártatlanságát hangoztató Sickmüller ellen fegyelmi vizsgálat indult, amelynek a során megállapították: a Német Kerékpáros Szövetség hibázott, mert elírta Sickmüller telefonszámát azon a listán, amelyet az ellenőrök megkaptak, így a sportoló nem is tudhatott róla, hogy a doppingellenőrök keresik.

A versenyző ebben az ügyben ártatlan, mégsem lélegezhet fel, a hamburgi ügyészség ugyanis házkutatást rendelt el Til Steinmeier hamburgi sportorvos rendelőjében, lakásában, akit azzal vádolnak, hogy doppingszerekkel látja el a hozzá járó versenyzőket.

Sickmüller a feljegyzések szerint két-három hetente kereste fel Steinmeiert, ezért hamarosan őt is meghallgatja az ügyészség.