Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) komolyan veszi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság doppinggal szemben alkalmazott "zéró tolerancia elvét" a Duisburgban megrendezésre kerülő Világjátékokon részt vevő magyar sportolókkal kapcsolatban.

Ennek bizonyítékaként csütörtökön délután a nem olimpiai sportágak képviselőinek július 14. és 25. közötti seregszemléjén induló magyar versenyzők újabb csoportját vetette alá előre be nem jelentett doppingellenőrzésnek a Hotel Stadion különtermében.

Pénzt osztottak a Világjátékokra/sport/x-mag/20050427penzt1.htmlBakanek: Védhetné is a dopping a sportolót/vendegszoba/sport/20040831bakanek.html

Elbert Gábor, az NSSZ főtitkára elmondta, a kontroll mellett Bakanek György, a Nemzeti Sporthivatal (NSH) doppingszakértője immár második alkalommal adott tájékoztatást a Világjátékokra készülő sportolóknak a tiltott szerek használatának veszélyeiről.

"A cél egyértelmű: azt szeretnénk, hogy minden magyar induló kellően tájékozott és felkészült legyen, így véletlenül se fordulhasson elő, hogy olyan versenyző képviseli a magyar színeket, aki meg nem engedett eszközökkel készül".