Vágólapra másolva!
A Magyar Szabadidősport Szövetség szeptember 9-én a Népligetben rendezi meg a Food Express VIII. női mozgásfesztivált. Az FTC Vajda Péter utcai komplexumában a programok szombaton 10-16 óráig zajlanak.

"A testi-lelki egészség és szépség minden nő vágya. A mozgás, a sport segítségével az előnytelen külső is előnyösebbé formálható, a kellemes megjelenés pedig magabiztossá tesz" - adják meg a magyarázatot a rendezők arra, hogy miért van szükség egy kizárólag nők számára kitalált mozgásfesztiválra. Ez az FTC Vajda Péter utcai komplexumában idén is bőséges programot kínál, és olyan neves óraadókat nyertek meg rá, mint Bíró Ica, aki energetizáló tornára, lélek-test táncra és hastáncra várja a jelentkezőket, vagy éppen az aerobik világbajnok, "Pécsi Sasok". Katus Tamás közülük önállóan is tart órát.

A lassan már egy évtizede, az országban egyedülálló fesztiválon idén újítás is lesz; a hagyományos programhoz egy 4 km-es futóverseny kapcsolódik. Erre a Planetáriumnál reggel 9-től lehet nevezni, a rajtpisztoly pedig 10.30-kor dörren el. A célterület a fesztivál helyszíne, és akinek még marad ereje, itt természetesen bekapcsolódhat a sokszínű programot kínáló mozgásfesztiválba. Ahol a mottó: "Tánc, sport, lendület, show. Fesztivál hangulat költözik a lelkekbe, az összetartozás érzése a szívekbe. A többi az izmokra van bízva..."

Forrás: [origo]



A mozgásfesztivál kiegészítő programjai ugyancsak az egészséges életmód jegyében zajlanak: lesznek fittségi vizsgálatok, szaktanácsadások, bemutatók, előadások, lesz egészségügyi állapotfelmérés, életmód és dietetikai tanácsadás.

A Food Express VIII. Női Mozgásfesztiválra az előnevezés 1000, a helyszíni nevezés 1200 forint. (A 7 évesnél fiatalabbaknak a részvétel ingyenes.) A vállalkozó kedvű hölgyek ezért a fesztivál valamennyi programján részt vehetnek, és megkapják az esemény logójával díszített pólót is. A nap végén a szervező Magyar Szabadidősport Szövetség öt korcsoportban - 12 év alatt, 12-18, 18-35, 35-45 év közöttiek, 45 év felettiek - eredményt is hirdet.

További információk a Magyar Szabadidősport Szövetség 06-1/460-6815-ös és 06-1/460-6816-os telefonszámain kérhetők, s a www.masport.hu honlapon is olvashatók.