Vágólapra másolva!
Harsányi Zsuzsanna élete egyik legjobb helyezését érte el a malajziai ironmanen: a sportoló a Langkawi-szigetén megrendezett versenyen másodikknét végzett, amivel egyben meg is szerezte a kvalifikációt az októberi hawaii világbajnokságra.

A viadal, amely az év első ironman Világkupa-futama volt, a legmelegebb hosszú távú versenyek egyikének számít, amellyel sokakat el is rettent a részvételtől. Az idén 34 fokos hőség közepette vágott neki a próbának a mezőny.

A magyar versenyző a 3,8 km-es úszás után ötödikként szállt ki a vízből, de a 180 km-es kerékpártáv harmincadik kilométerénél már a második helyen tekert. Ezt a helyezést egészen a maratoni futótáv közepéig tartotta, sőt ezt követően egy öt kilométeres szakaszon legelöl futott a női mezőnyben. Végül a német Sonja Tajsich mögött sikerült a kiemelkedően jónak számító második helyen végeznie.

- Nagyon boldog vagyok, hogy ennyire korán, már februárban sikerült megszerezni a kvalifikációt a hawaii világbajnokságra. Itt Malajziában rettenetesen meleg van, de hát nem mindennapi élmény a trópusi esőerdők szomszédságában versenyezni. Szerencsére eléggé bírom ezt a klímát, így a hőség ellenére minden nagyon jól ment, nagyon elégedett vagyok a második hellyel. - mondta Harsányi Zsuzsanna.

Végeredmény:

Nők:
1. Sonja Tajsich (német) - 10:08:13 ó
2. Harsányi Zsuzsanna - 10:16:24
3. Charlotte Paul (ausztrál) - 10:30:44

Férfiak:
1. Jason Shortis (ausztrál) - 8:36:33 ó
2. Chris Lieto (amerikai) - 8:50:51
3. Bryan Rhodes (új-zélandi) - 8:52:59