Vágólapra másolva!
A Guinness Rekordok Könyve felhívására szerdán tartják világszerte a rekordok napját: a cél a régebbi csúcsteljesítmények megdöntése és újak felállítása.

A hongkongi repülőtérről szerdán a világ leghosszabb nonstop kereskedelmi járatra indult el Londonba, egy Boeing 777-200L típusú repülőgép. A rekordot akkor állítja be, ha a 20 100 kilométeres utat 23 óra alatt sikerül megtennie. Az eddigi rekorder egy 747-es Jumbo jet, amely 16 éve egyvégtében 17 000 kilométert repült London és Sydney között.

Hatmut Timm hobbiénekes Németországban dalolásból akar rekordot felállítani: szerdán délelőtt már 21. órája énekelt egy étteremben, de a célja az előző, 54 órás rekord megdöntése.

Az egyik legfurcsább rekordkísérlet Dél-Afrikában készül: ott egy ráksegély-alapítvány javára egyszerre közel 20 000 ember akarja tarra borotváltatni a fejét.

Nagy-Britanniában több csapat is megkísérli, hogy világcsúcsot állítson fel könyvek karácsonyi becsomagolásából.

Az intézménynek számító brit Guinness Rekordok Könyve, amely 50 éve kutatja fel, hitelesíti, jegyzi be és dokumentálja a különféle csúcsteljesítményeket, ezúttal első ízben tesz kísérletet arra, hogy az évente bejelentett mintegy 5000 rekordkísérletből minél többet vonjon össze egyetlen napra.