Vágólapra másolva!
Újabb álomhatár dőlt meg a bűvös kocka kirakásakor. Immár 11.75 másodperc az új bűvöskocka-világcsúcs!

A Hollandiában rendezett Dutch Open elnevezésű bűvöskocka-bajnokságon a hazai színekben versenyző Jean Pons megdöntötte, a klasszikus 3x3x3-as Rubik-kocka kiforgatásának világrekordját.

A holland versenyző - aki átlagolt teljesítményével végül csak a harmadik helyen végzett - 11.75 másodperces idővel állította fel a rekordot.

Az eddigi csúcsot a japán Makiszumi Sotaro tartotta, aki 2004-ben 12.11 másodperces időt ért el.

A hivatalban lévő magyar csúcsot Lábas Zoltán tartja, aki 1982-ben 24.49 másodperc alatt forgatta ki a kockát a Budapesten rendezett világbajnokságon.

A 23 éves magyar rekord egyébként napokon belül megdőlhet, hiszen 1982 után idén ismét rendeznek versenyt Magyarországon is. A MAI CASCO - Új Sugár bűvöskocka-bajnokság selejtezőit november 5-6-án rendezik az Örs vezér téri üzletközpontban, a középdöntők november 12-13-án lesznek, míg a döntőket november 19-20-án rendezik.

A finálé második napján, november 20-án, szintén az Új Sugárban lesz látható a MAI CASCO kocka show, melyen megdőlhet a magyar csúcs, ezen kívül pedig külföldi és magyar kocka virtuózok egykezes kirakásra is vállalkoznak majd, sőt lesz olyan is, aki lábbal tekeri ki a kockát vagy épp becsukott szemmel teszi ugyanezt.