Vágólapra másolva!
Egy Torontóban élő Srí Lanka-i származású férfi megdöntötte a tévénézés világrekordját. A számadatot látva azonban az általa végrehajtott "sportteljesítmény" korántsem tűnik überelhetetlennek. Főleg a magyar tévézési szokásokat ismerve.

Suresh Joachim ülőizmokra edz! A Torontóban élő férfi már több mint 16 Guinness-rekordot tart, többek között az egy lábon állás csúcsát (76 óra 40 perccel). Mostani rekordkísérlete lényegesen egyszerűbb feladatot rótt rá. Mindössze tévét kellett néznie. Feladatát némileg nehezítette, hogy mindezt a WABC csatorna New York-i kirakatában hajtotta végre, és nem nézhetett rá a járókelőkre, mert a szabályok szerint a képernyőt kellett néznie. Óránként ötperces szünetet tarthatott, és nyolcóránként 15 percig pihentethette a szemét.

Egy tévénézési rekordkísérlet sava-borsa azonban legfőbbképpen nem abban rejlik, hogy mennyi ideig kell a delikvensnek a "dobozt" bámulnia, hanem, hogy milyen műsor megy a tévében. Ugyanis a történelem számos példát ismer arra, hogy fanatikusok akár 2-3 szezonnyi Jóbarátok-at képesek egy ültő helyükben végignézni, azonban ha úgymond "nincs semmi a tévében", a feladat lényegesen nehezebb. A kaland során Suresh csak az ABC csatornát nézhette, amely adó azonban olyan sorozatokkal büszkélkedhet, mint a Lost vagy a TV2-n hamarosan képernyőre kerülő Desperate Housewives.

Az eddigi rekord korántsem tartozott a megdönthetetlen kategóriába, főleg a magyar tévénézési adatokat ismerve - ugyanis a Guinness-rekord ebben a kategóriában 50 óra 7 perc volt. Ezt Suresh 19 órával fejelte meg, vagyis az általa felállított új csúcs 69 óra 48 perc.

A rekord valószínűleg nem lesz évtizedekig megdönthetetlen, mondhatni pusztán energiaital, rágcsálnivaló és a nézett program kérdése, hogy az ember meddig bírja.