Vágólapra másolva!
Gyenge magyar eredményekkel zárult a triatlon Világkupa pekingi viadala, amely egyben a sportág első rangos megmérettetése volt a 2008-as olimpia rendezői számára.

Az ötfős csapatból Török Dániel 39., Bajai Péter 46., Fecskovics Attila 60., míg Pocsai Balázs 63. lett a 77 tagú mezőnyben, az úszás során kisebb "verekedésbe" keveredett Kuttor Csaba pedig a futásnál a 35. helyről feladta a küzdelmet.

Czencz Péternek, a MTSZ főtitkárának a tájékoztatása szerint a verseny után valamennyi résztvevő felsőfokon nyilatkozott a rendezésről és a versenypályáról egyaránt. A jó hangulathoz a több száz - valószínűleg kivezényelt - diák és felnőtt is hozzájárult, akiket élelemmel is elláttak a mindenre odafigyelő házigazdák. Az úszást egy csodálatos környezetű víztárolóban bonyolították le, és amikor a nemzetközi szövetség még egy lépcsősort kért a vízből való kijövetelhez, 30 centivel megemelték a több hektáros terület vízszintjét.

A tapasztalatok alapján a közlekedés jó minőségű, többnyire autópályán oldják meg, a városon belül pedig csak a sok kerékpáros okoz fennakadást. Az emberek nagyon barátságosak, és a külsőségekre is odafigyelnek: a triatlonviadal záróbankettje a Nagy Falnál lesz.