Vágólapra másolva!
A Hódi Károly, Lázár Vilmos, Selyben Zsolt összeállítású, címvédőként érkezett   magyar csapat ezüstérmes lett a 11. salzburgi kettesfogathajtó-világbajnokságon. Egyéniben Hódi szintén másodikként, míg a hatszoros világbajnok Lázár a harmadik helyen végzett.

A zárószámban, az akadályhajtásban mindössze négyen teljesítették szintidőn belül és hibátlanul a pályát, s mivel két hazai versenyző is köztük volt, így csapatban fölényesen nyertek a házigazdák a magyarok előtt. Fintha Gábor szövetségi kapitány együtteséből Lázár volt tagja a hibátlan kvartettnek, aki így az ötödik helyről ugrott előre a dobogóra.

A maratonhajtás után még élen álló szegedi hajtó, Hódi egy verőhibát vétett, ráadásul emiatt visszavett a tempóból is, ami a szintidőtúllépést eredményezte. Ugyan újabb hibát így már nem követett el, de a limitidő utáni másodpercek az aranyérem elvesztéséhez vezettek, amely ezzel az osztrák Rainer Pointl nyakába került.

A másik két magyar versenyző, Selyben Zsolt és Nagy Sándor jól teljesített a zárónapon, így mindketten az első tízben zártak.

A végeredmény:
egyéni:
1. Rainer Pointl (Ausztria) 129,15 hibapont
2. Hódi Károly 130,09
3. Lázár Vilmos 131,38
...8. Selyben Zsolt 141,52
...10. Nagy Sándor 142,45

csapat:
1. Ausztria 248,58 hibapont
2. Magyarország (Hódi Károly, Lázár Vilmos, Selyben Zsolt) 257,76
3. Németország 262,29.