Vágólapra másolva!
Péntek délelőtt 10 óra tájban, szikrázó napsütésben, elindult útjára a Karakorum-Himalájába a MOL-K2-expedíció, soraiban öt magyar mászóval, a Prielle Kornélia utcai MOL töltőállomásról.

Az alpinisták a "Magyarok a világ nyolcezresein" elnevezésű sorozat keretében, első magyar hegymászókként próbálják meghódítani a világ második legmagasabb csúcsát, a 8611 méter magas K2-t.

Az expedíció indulását biztosító támogatói szerződés ünnepélyes aláírása után a hegymászók bepakolták fejenként maximum 48 kilós poggyászaikat a kisbuszba, majd néhány közös fénykép elkészítése és a rövid búcsúinterjúk után elindultak Bécs felé.

A Kollár Lajos expedícióvezető, Mécs László technikai vezető, Erőss Zsolt, Markos Huba, Csollány Katalin összetételű magyar különítményhez a schwechati repülőtéren csatlakoznak az expedíció külföldi tagjai, egy román és egy szlovák hegymászó. A héttagú csapat onnan Dubai érintésével Pakisztánba repül, ahol előkészítik a július végén a K2-re induló missziót.

Még az indulás előtt Erőss Zsolt és Ács Zoltán, az expedíció kommunikációját itthonról felügyelő szakértő üzembe helyezték azt az Irridium műholdas telefont, amely a hegymászók és budapesti kommunikációs központ közötti folyamatos kapcsolattartást lesz hivatott lehetővé tenni.