Vágólapra másolva!
Második alkalommal indul útjára a "Mozdulj Balaton!" programsorozat, az idén már húsz tóparti település csatlakozott hozzá. - közölte Németh Zsuzsa a Balatoni Integrációs Kht. kommunikációs menedzsere.

Elmondása szerint örvendetes, hogy míg az első évben kilenc település részvételével indították a programsorozatot, addig az idén, elsősorban az északi parton, tovább bővültek a sportolási lehetőségek, és már most vannak újabb jelentkezők, akik 2006-tól kerülhetnek be a programba.

- Reményeink szerint jövő évtől minden számottevő Balaton-parti település egy-egy strandján lehet szervezetten sportolni. - vetítette előre a kommunikációs menedzser.

Tavaly 94 rendezvényen közel hétezren vettek részt. A legnépszerűbb a strandfoci és strandröplabda volt. Ez utóbbiba jelentős számban kapcsolódtak be külföldiek, a résztvevő településeknek pedig a korábbi 14-gyel szemben, a sorozatnak köszönhetően ma már 47 pályája van.

Németh Zsuzsa rámutatott: a programsorozattal a Balaton-partra érkező turistáknak a strandolás mellett sportolási lehetőséget is szeretnének nyújtani, amihez a Balaton Fejlesztési Tanács mellett a Nemzeti Sporthivatal biztosít támogatást, így összesen tízmillió forint áll rendelkezésre a sportesemények megszervezéséhez. A rendezvényhez kapcsolódó önkormányzatok ugyancsak hozzájárulnak a programsorozat sikeréhez; egyrészt kialakítják a pályákat, másrészt mintegy két és félmillió forinttal támogatják a rendezvényeket.

A sportolni vágyóknak június 18-tól augusztus 13-ig összesen kilenc szombaton biztosítanak szervezetten lehetőséget az aktív kikapcsolódásra, majd augusztus 21-én Gyenesdiáson "Mozdulj Balaton!" címmel sporttalálkozót tartanak, ahol az akcióban részt vett húsz tóparti település legjobbjai mérik majd össze erejüket.