Vágólapra másolva!
Tizenöt érmet szereztek a magyar versenyzők a hétvégi koppenhágai kyokushin karate Európa-bajnokságon. A kilenc aranyig jutó felnőttek közül Tóth Attila és Szövetes Vera megvédte kontinensbajnoki címét, a juniorok 6 dobogós helyezéssel zárták a küzdelmeket.

Formagyakorlatban az abasári "Tóth család" révén két érmet - Tóthné Tóth Renáta bronz, Tóth Attila Eb-arany - sikerült hazahozni. A női 65 kg-os kategóriában magyar házi döntőt láthatott a csarnok teltházas közönsége Tóth Ivett (Martfű) és Ábrahám Edit (Nagykőrös) között. Kettejük csatájából Tóth került ki győztesen. Plusz 65 kg-ban papírforma-győzelem született a szintén címvédő és Világkupa-győztes Szövetes Vera (Nagykőrös) jóvoltából.

A férfiaknál könnyűsúlyban a két kemecsei kiválóság, Nemes József és Rózsa Gábor - mindkettő 4-szeres junior Európa-bajnok - sikeresen lépett át a felnőttek mezőnyébe: kemény csatákat követően, legyőzve több európai hírességet, végül a dobogó második és harmadik fokát kiérdemelve zárták a kontinensvetélkedőt. 90 kg-ban a jászberényi Fülöp Roland révén sikerült újabb érmet szerezni: őt a későbbi Európa-bajnok állította meg, de így is övé lett a bronz. Férfi nehézsúlyban a négyszeres Eb-érmes Török Dániel (Champions) a teljes mezőnyt maga mögé utasítva lett Európa legjobbja.

Eredmények:

felnőttek:
formagyakorlat:
férfi: 1. Tóth Attila (Abasár)

női: 3. Tóthné Tóth Renáta (Abasár)
küzdelem:
nők:
65 kg: 1. Tóth Ivett (Martfű) 2. Ábrahám Edit (Nagykőrös)
plusz 65 kg: 1. Szövetes Vera (Nagykőrös)

férfiak:
70 kg: 2. Nemes József (Kemecse) 3. Rózsa Gábor (Kemecse)
90 kg: 3. Fülöp Roland (Jászberény)
plusz 90 kg: 1. Török Dániel (Champions)

juniorok, küzdelem:
1. Retter Márk(55 kg, Berettyóújfalu)
2. Mátyási Patrik (60 kg, Champions)
3. Misovits Boglárka (50 kg, Jászberény)
3. Kerti Gábor (50 kg, Enying)
3. Jónás Áron (65 kg, Budai Harcművész)
3. Szűcs Gergő (70 kg, Martfű)